Poslední utkání ve skupině A

15.1.2023
Postup ze skupiny A do nadstavby a do nejlepší osmičky EX U19. Po odehrání základních skupin se vytvoří dvě skupiny. Skupina po 8 týmech - první čtyři týmy ze skupin A, B + skupina druhá, kde se budou účastnit poslední tři týmy ze skupin. Pro nás důležité - ač bychom šly z nadstavby do předkola playoff - nemůžeme spadnout do baráže. Tuto sezónu sestupují tři týmy v EX U19.

USK Praha - Tygři Praha 50:69

Velmi špatný vstup měly naše hráčky do zápasu. Tento vstup rozhodl o osudu výsledku. Po první čtvrtině jsme prohrávaly 21:6. Zbytek utkání dle čtvrtin byl vyrovnaný. Výborné první utkání v EX U19 odehrála L.Srpová.

Tento víkend byl důležitý pro náš tým. Vítězství by nám zaručovala postup do horní skupiny a vyhnutí se případné baráže EX U19. O postup jsme bojovaly na dálku s týmem Strakonic. Na vzájemná utkání jsme o 1 bod ve skóre lepší. Bohužel jsme nedokázaly porazit výborný tým Tygřic a tak nám pomohlo štěstí . Výhra týmu Chomutova o koš ve Strakonicích nám dala šanci být v horní skupině - podmínkou však bylo povinné vítězství v nedělním zápase se Slovankou.

 

USK Praha - Basket Slovanka 80:62

Na rozdíl od sobotního utkání se nám podařil vstup do zápasu. Přes "hluchá" místa a nedodržování v těchto chvílích taktiky, jsme byly lepším týmem. Výborný výkon předvedla K.Petlanová a E.Zídková. Obě "táhly" tým svojí aktivitou - energií. K.Petlanová 20 bodů, 13 doskoků, 7 asistencí. E.Zídková 22 bodů, 11 doskoků. Pochvalu však zaslouží celý tým - i lavička, která byla hnacím motorem k výhře.

 

Konečná pořadí ve skupinách:

skupina A:

1. BK Levharti Chomutov, 2. BŠ Tygři Praha, 3. HB Basket, 4. USK Praha, 5. BK Strakonice, 6. Basket Slovanka , 7. Ústí n/L

skupina B:

1. Žabiny Brno, 2. Sokol H.Králové 3. BA Sparta, 4. TBK Loko rutnov, 5. SBŠ Ostrava, 6.BK  Havířov, 7. K2 Prostějov