Nečekaná porážka na domácím hřišti

11.1.2023
V devátém kole ženské Euroligy prohrály hráčky ZVVZ USK Praha zápas s Valencií 75:82. Na domácí palubovce se jím nedařila střelba z dlouhé vzdálenosti a také nasbíraly 22 ztrát. Také nedokázaly ubránit 41 bodů dvojice Guelich – Torrens.

ZVVZ USK Praha se povedl vstup do utkání a rychle vedl 11:3. Po time-outu trenéra hostí se však situace rychle obrátila a Valencie se na domácí dotáhla. Basketbalistky pod taktovkou Natálie Hejkové držely jednobodové vedení do samého konce, ve kterém obdržely trojku a tak soupeřky šly do druhé části s malým náskokem. Hráčky ZVVZ USK Praha nebyly v další desetiminutovce v dobrém rozmaru. Nejen, že nastřílely pouhých 14 bodů, ale také dostaly 13 bodů v řadě a dostaly se do dvouciferné ztráty.

Po poločase nastoupil tým, který už dokázal s Valencií držet krok a střelecky se opět dostal do tempa. ZVVZ USK Praha se snažilo rychle umazat ztrátu, ale vždy, když se přiblížil na dostřel, soupeřkám spadla těžká střela nebo trojka. Ve třetí části také nedokázaly domácí hráčky ubránit Albu Torrens, která stihla 15 bodů ze svých 19 právě v této čtvrtině. Jiskřičku naděje přineslo 6 bodů v řadě od Terezy Vyoralové v posledních minutách zápasů a ZVVZ USK Praha se přiblížilo na hratelných pět bodů. To však bylo z jejich strany všechno a domácí odchází se sedmibodovou porážkou.

Smutným hrdinou zápasu je určitě Alyssa Thomas. Svůj výkon korunovala triple doublem, ale na vítězství svého týmu to nestačilo. Nejlepší střelkyní na straně ZVVZ USK Praha byla Brionna Jones s 21 body. Jedinou další dvoucifernou střelkyní na straně domácích byla s 11 body María Conde.

ZVVZ USK Praha – Valencie BC 75:82 (19:21, 14:24, 22:23, 20:14)
Jones 21, Thomas 17 (10 d., 10 a.), Conde 11, Oblak a Vyoralová po 8, Fágbénlé 5, Vukosavljević 3, Voráčková 2