U14 extraliga

8.1.2023
První 2 zápasy extraligy

Tak konečně nastalo to na co jsme se dlouho těšily, já tedy určitě. Konečně vyrovnaný soupeř, alespoň v sobotním zápase proti Strakonicím. 

První extraligový zápas nás v sobotu čekal na domácí půdě proti houževnatému soupeři ze Strakonic. Zápas byl trdý, holky bolel, jak už to s týmem Strakonic bývá zvykem  i v jiných kategoriích, což je dobře, vyzkoušet si, že se musí máknout, že to nepůjde samo. Po celý zápas jsme vedly, ale vždy když jsme si už myslely, že soupeři odskočíme na větší bodový rozdíl, tak jsme díky soupeřově agresivní obraně vytvořily pár ztrát za sebou a bodový rozdíl se opět snížil. I tak jsme zápas měly pod kontrolou a zvítězily jsme 64:52.

V neděli nás čekal soupeř z DBAK Plzeň. Soupeř nám vzdoroval pár minut ze začátku, ale pak jsme již měly navrch a soupeře jsme celkem v pohodě přehrály. Bylo k vidění spousty hezkých rychlých protiútoků, kde jsme si míč pustily rychle z ruky a nacházely se dlouhými přihrávkami. Bylo k vidění i spostu povedených individuálních akcí " dovedností". Zvítězily jsme 82:28.

Z 14 dní opět na domácí půdě Sadská a Slovanka.