Vítězství v Szekszardu

4.1.2023
V 8. kole Euroligy vyrazil ZVVZ USK Praha do Maďarského Szekszardu. V úvodu sezony vyzněl výsledek lépe pro pražský celek, když doma porazil dnešního soupeře o 11 bodů. Kdo se těšil na vyrovnaný zápas, musel být zklamán. Hráčky ZVVZ USK Praha si s chutí zastřílely a odjíždí z Maďarska s výhrou 95:56.

Vstup do utkání lépe vyšel Szekszardu, který odskočil až na 4 body. Na to zareagovala Natália Hejková oddechovým časem, který probudil její svěřenkyně. Ty po návratu na hřišti předvedly devítibodovou šňůru a nasměrovaly zápas správným směrem. Ve druhé části už rozjeté Pražanky nenechaly nikoho na pochybách, jak utkání dopadne. Devatenácti body v řadě ve druhé desetiminutovce to potvrdily.

Po poločase sice maďarský soupeř umazal sedm bodů, ale basketbalistky ZVVZ USK Praha předvedly další dvoucifernou šňůru. Po třetí čtvrtině tak na tabuli svítilo skóre 71:42 z pohledu pražského celku. Díky takto velkému náskoku mohla v závěrečné části Natália Hejková pošetřit hlavní opory, která po zápase dodává: „Důležitá jsou pro mě také dvě čísla. Hráčky celkově získaly 49 doskoků a měly i 28 asistencí. Ukazuje to, že hrály velmi kolektivně,“ Domácí nestačili ani na lavičku ZVVZ USK Praha. Poslední čtvrtinu prohrály o 10 bodů. Díky této výhře se ZVVZ USK Praha posunulo na druhou příčku ve skupině A.

Velký večer zažily obě americké hráčky v dresu ZVVZ USK Praha. Alyssa Thomas a Brionna Jones si připsaly double double za 20 bodů a 10 asistencí, respektive 19 bodů a 10 doskoků. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi jsou Tereza Vyoralová a Temi Fágbénlé, které shodně nastřílely 13 bodů. 11 bodů zaznamenala Valériane Vukosavljević.

KSC Szekszard – ZVVZ USK Praha 56:95 (13:18, 13:32, 16:21, 14:24)
Thomas 20 (7 d, 10 a.), Jones 19 (10 d.), Vyoralová a Fágbénlé po 13, Vukosavljević 11(8 d.), Conde a Voráčková po 7, Oblak 3, Sklenářová 2