Další brněnský tým pokořen

18.12.2022
Ve šlágru kola Chance ženské basketbalové ligy proti sobě nastoupily první s druhým, neboli ZVVZ USK Praha a Žabiny Brno. Za domácí do zápasu nenastoupila kapitánka Teja Oblak a druhá rozehrávačka Barbora Wrzesiński. Na druhé straně chyběla Natálie Stoupalová.

ZVVZ USK Praha vlétlo do zápasu šesti rychlými body. Brňankám trvalo přes tři minuty, než se prosadilo poprvé. Ani to však nezastavilo útočné snažení domácích. Ty si již po čtyřech odehraných minutách vypracovali dvouciferné vedení, které se na konci první části zastavilo na 14 bodech. Z pohledu hráček Natálie Hejkové byla nejúspěšnější druhá část. V té udržely Žabiny na pouhých devíti bodech a samy atakovaly třicetibodovou hranici. Po dvaceti minutách tak na tabuli svítilo skóre 56:24 z pohledu ZVVZ USK Praha.

Druhá polovina utkání byla více vyrovnaná. Žabiny našly herní rytmus, který sice na zvrat nestačil, ale aspoň srovnaly s obhájkyněmi titulu krok. Výsledek nahrával Natálii Hejkové, která tak mohla pošetřit opory jako Teja Oblak nebo Barbory Wrzesiński. Volno také dostala francouzská křidelnice Valériane Vukosavljević. Zápas tak poklidně dospěl do jednoznačného konce, ve kterém nováček Témi Fágbénlé trefila stobodovou hranici. Její tým tak zaslouženě vyhrála 106:63.

Britská hráčka také byla nejlepší střelkyní zápasu s 26 body, kdy minula jen dvě střely z pole. Dařilo se také americké pivotce Brionně Jones s 23 body. Její krajanka Alyssa Thomas se blýskla triple doublem, když trefila 14 bodů, doskočila 11 míčů a 11 krát asistovala. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi byly María Conde se 13, Simona Sklenářová s 11 a Tereza Vyoralová s 10 body.

ZVVZ USK Praha – Žabiny Brno 106:63 (29:15, 27:9, 27:21, 23:19)
Fágbénlé 26, Jones 23, Thomas 14 (11 d., 11 a.), Conde 13, Sklenářová 11, Vyoralová 10, Voráčková 7, Halátková 2