USK porazil Olympiacos

14.12.2022
V rámci 6. kola letošního ročníku ženské Euroligy došlo k duelu mezi ZVVZ USK Praha a Olympiacosem. Domácí se po dvou prohrách chtěli vrátit na vítěznou vlnu a to se jim podařilo i bez klíčové rozehrávačky Teji Oblak a křídelnice Valériane Vukosavljević.

ZVVZ USK Praha do zápasu s posledním týmem tabulky A vstoupil vlažně a po pár minutách prohrávalo 5:10. Postupně se však domácí basketbalistky dostávaly do tempa a v závěru první části vedly o sedm bodů. Po krátké přestávce se dál prezentovaly nepříjemnou obranou a týmovou hrou. Ta jim do poločasu přinesla 12 bodové vedení. Hlavně díky skvěle hrající Maríi Conde se 17 body za prvních dvacet minut hry.

Po poločasové přestávce byly hráčky ZVVZ USK Praha ve velké pohodě. Kolektivní hrou a jednoduchými koši odskočily soupeři o dalších 13 bodů. V této chvíli bylo nakročeno ke čtvrté výhře v rozjeté Eurolize. V poslední části Pražanky ještě mohly překonat stobodovou hranici, ale v posledních dvou minutách neproměnily ani jednou ze svých několika šancí a stanovily tak finální výsledek 95:63 ve svůj prospěch. Skupinu Natálie Hejkové čeká před Vánoci ještě jeden duel. Příští týden zamíří ZVVZ USK Praha do Bologně.

Španělská basketbalistka María Conde nakonec nasbírala 32 bodů. Nejen, že sama dávala body, ale i sedmkrát našla lépe postavenou spoluhráčku. Dařilo se také Veronice Voráčkové se 17 body. Brionně Jones utekl double double o jediný doskok. Celkem zaznamenala 15 bodů a 9 doskoků. Nová posila Temi Fágbénlé se pomalu zapracovává do herního systému ZVVZ USK Praha. To dokázala dnešním třináctibodovým počinem. Alyssu Thomas dneska může mrzet nízké procento střelby. Kdyby k 11 doskokům a 11 asistencím zaznamenala o pět bodů více, mohla zapsat ceněný triple double.

ZVVZ USK Praha – Olympiacos S.F.P. 95:63 (20:13, 24:19, 30:17, 21:14)
Conde 32 (7 a.), Voráčková 17, Jones 15 (9 d.), Fágbénlé 13, Vyoralová 9, Thomas 5 (11 d., 11 a.), Sklenářová 4, Wrzesiński a Halátková po 0