Porážka v prodloužení

7.12.2022
ZVVZ USK Praha vyrazilo za svým pátým utkáním v letošním ročníku Euroligy na půde Fenerbahce. Pro celek vedený Natálií Hejkovou to byla těžká rána, když v prodloužení prohrál 72:82.

ZVVZ USK Praha vstoupilo do utkání skvěle a vypracovalo si dvouciferný bodový rozdíl. To vše díky duu Brionna Jones a Alyssa Thomas. Turecký tým se vždy po chybách letenského celku vrátil do hry jednoduchými koši. V druhé čtvrtině si Pražanky vypracovaly dvanáctibodové vedení. I to dokázalo Fenerbahce umazat, a když to bylo chvíli před poločasem vyrovnané, tak si Natália Hejková vzala time-out. Po něm hra dirigovaná Tejou Oblak ožila a vedení si opět vzaly Pražanky. V první půli střelecky zářilo Američanky v dresu ZVVZ USK Praha. Brionna Jones zaznamenala 16 bodů a Alyssa Thomas 15 bodů. K nim se s deseti body přiblížila María Conde.

Křídelnice s číslem 25 byla tahounem ZVVZ USK Praha a už během třetí části stihla double double za 19 bodů a 10 doskoků. Díky její skvělé hře si její tým opět vytvořil dvouciferný náskok. Střelecké hody se však zastavily a v posledních pěti minutách Pražanky neproměnily ani jednu ze svých střel. Fenerbahce se tak opět dotáhlo. I když ZVVZ USK Praha vstupovalo do poslední části s čtyřbodovým vedením, nestačilo to. Domácí otočili a v závěru to byla Brionna Jones, která svým košem 52 vteřin před koncem, srovnala na 69:69 a poslala zápas do prodloužení. V něm basketbalistkám ZVVZ USK Praha došly síly a na rozjetý Fenerbahce neměly šanci. Tím si pražský tým připsal druhou porážku a v tabulce se propadl na průběžnou druhou příčku. Může za to i málo vídaných 26 ztrát u českého týmu.

Brionna Jones se po zranění vrátila v plné síle, co doložila 23 body a 9 doskoky. Její americká spoluhráčka nakonec stihla 21 bodů a a 13 doskoků. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi v dresu ZVVZ USK Praha byly María Conde s 12 body a Valériane Vukosavljević s 10.

Fenerbahce Alagoz Holding – ZVVZ USK Praha 82:72 (18:23, 24:21, 9:11, 18:14, 13:3)
Jones 23 (9 d.), Thomas 21 (13 d.), Conde 12, Vukosavljević 10, Oblak 6 (6 as.), Vyoralová, Voráčková, Wrzesiński a Fágbénlé po 0