Dvě porážky

20.11.2022

HB Basket - USK Praha 73:64

BK Strakonice - USK Praha 58:51

Velmi špatné vstupy do zápasu a 3/4 bez dodržování taktiky - jednoduchých věcí, které neustále děláme na tréninku jak z hlediska útoku tak obrany. Hráčky chvílemi působily jak když nechtějí hrát, bojovat. Dlouho jsme se nesetkaly s generací, kde hráčky prosíte, aby šly v nasazení, s bojovností.

S HB zavelila ke zlepšenému výkonu Karolína Petlanová - však velmi pozdě. Ve 4/4 se náš tým prezentoval velmi dobrým výkonem vycházející z obrany. Jednoduchými koši jsme trestaly soupeře a snižovaly manko. Kdybychom hrály v tomto nasazení jakékoliv utkání - můžeme hrát i s favority soutěže. Všichni vidíme a cítíme, čeho tým může dosáhnout. Prohrajete o 9 bodů a nedáte 12 TH

Ve Strakonicích jsme chtěly navázat na dobrý výkon ze 4/4 s HB. Vycházet z obrany a jednoduchými koši trestat soupeře. Opak byl pravdou. Rychlý přechod žádný. Jak když hráčky nechtějí hrát - vyhrát. Emoce 0. Ve 4/4 opět zavelila ke zlepšené hře K.Petlanová, za podpory 15-leté E.Zídkové a K.Cahové. Hrály jsme i o skóre a o udržení 4.místa ve skupině. 

Můžete prohrát, soupeř může být lepší, nemusí se nám dařit, ale ze hřiště máte odcházet, že jsme tam nechaly vše. Bohužel se hráčky nedokáží podpořit, vyhecovat - všude hledají chyby, jen ne u sebe. Pokyny trenéra nerespektují a i po timeoutu zahrají úplně něco jiného. Nejsou ochotny poslouchat. Dobrý výkon berou jen dle minutáže a nastřílených bodů, nechtějí vycházet z obrany. Nepoznáte jestli prožívají radost, naštvání...cokoliv. Jakýkoliv sport je o emocích. Nasazení a bojovnost by měla být samozřejmostí.