Obměněné USK vyhrálo ve Strakonicích

4.11.2022
Po včerejším návratu z Valencie čekal na basketbalistky ZVVZ USK Praha další zápas. A zase to bylo s cestou na hřiště soupeře. V osmém kole Chance ženské basketbalové ligy se tak Pražanky podívaly do Strakonic.

Trenérka Natália Hejková dala některým svým oporám volno. Na jih Čech tak nejela nejlepší střelkyně středečního utkání Valériane Vukosavljević nebo Alyssa Thomas. I další hráčky ze základní pětky odehrály nižší minutáž, než je u nich běžné.

Ani tak nebylo znát, že by to hře ZVVZ USK Praha ubralo na síle a první čtvrtinu vyhrály jednoznačně o dvacet bodů. Strakonice se na domácí palubovce trápily střelecky, když za celý zápas daly pouhých 15 košů ze hry, zatímco na straně hostů to bylo 45. Do zápasu tak mohlo vyběhnout i duo Anna Merhautová a Barbora Váchová. Pro druhou jmenovanou to bylo první nakouknutí do profesionálního basketbalu a hned se v něm střelecky zapsala.

ZVVZ USK Praha táhla za vítězstvím dvojice Marritt Hempe a Barbora Wrzesiński. V součtu tyto hráčky nastřílely 50 bodů a shodně doskočily 8 míčů. Simona Sklenářová, která nastřílela 15 bodů, se ve střeleckých tabulkách přehoupla přes 500 ligových bodů. Za zmínku stojí také výkon Terezy Halátkové, která se z pole ani jednou nemýlila a zapsala 14 bodů. Pražanky tak vyhrály druhý zápas během 48 hodin, tentokrát 119:44.

BK Strakonice – ZVVZ USK Praha 44:119 (12:32, 14:23, 9:43, 9:21)
Hempe 29 (8 d.), Wrzesiński 21 (8 d.), Sklenářová 15, Halátková 14, Merhautová a Vyoralová po 13, Conde 8, Oblak 4, Váchová 2