USK vstupuje do nového ročníku ELW výhrou

26.10.2022
Úzká rotace hráček ZVVZ USK Praha dlouho dobu hrála s maďarským soupeřem vyrovnanou partii. Až třetí čtvrtina se ukázala jako klíčová. V té si domácí došli pro potřebné vedení, které už nepustili. V úvodním zápase nového ročníku Euroligy tak připisují první výhru.

Lepší vstup do zápasu měl ZVVZ USK Praha. Ten si rychle vypracoval osmibodový náskok a zdálo se, že to bude lehké utkání. Maďarský celek však zlepšil oproti loňské sezoně svůj výkon a to na tolik, že ztrátu hravě umazal. Vyrovnaná první čtvrtina tak skončila mírným vedením domácích. V té druhé Szekszard srovnal hru s českými mistryněmi a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Lepší herní výkon před poločasovou přestávkou předváděl právě maďarský tým a zaslouženě šel do šatny s dvoubodovým vedením.

Jak už bylo řečeno výše, třetí část byla nakonec zlomová. Zlepšená hra jak v obraně, tak lepší zakončení přineslo domácím klidný náskok. Ten se zrodil v posledních třech minutách třetí čtvrtiny. To si ZVVZ USK Praha vytvořil dvouciferný náskok, který se zrodil z remízového stavu 47:47. V poslední části stáhl Szekszard ztrátu nejvíce na 6 bodů. Zkušenější domácí tým si však konec utkání pohlídal a nedopustil žádné drama. V prvním zápase tak připsal výhru 82:71.

Nezastavitelná Alyssa Thomas pokračuje ve skvělých výkonech. Na úvod letošního ročníku si připsala triple-double za 15 bodů, 15 doskoků (11 obranných) a 10 asistencí. Na double-double dosáhla Valériane Vukosavljević se 17 body a 12 doskoky. Nejlepší střelkyní zápasu však byla s 28 body kapitánka Teja Oblak. Ta byla nenápadným strůjcem vítězství letenského celku.

ZVVZ USK Praha – KSC Szekszard 82:71 (20:18, 15:19, 27:17, 20:17)
Oblak 28, Vukosavljević 17 (12 d.), Thomas 15 (15 d., 10 a.), Conde 14, Sklenářová 4, Vyoralová a Wrzesiński po 2