Povedená generálka před Euroligou

22.10.2022
K letenskému celku se před začínající euroligovou sezónou připojila hned trojice Američanek. Nová posila Merritt Hempe a novopečené mistryně světa Alyssa Thomas a Brionna Jones. ZVVZ USK Praha se tak mohlo před středečním utkáním sehrát a oprášit zažité pořádky z předešlého ročníku.

Oslabený Hradec Králové nemohl předvést výkon, na který jsme od něj zvyklí, i tak v úvodu krátce vedl. Domácí však získávali větší jistotu na obou polovinách hřiště a brzy bylo rozhodnuto, kam celý zápas směřuje. Ofenzivní smršť ZVVZ USK Praha se tak po deseti minutách zastavila na 35 bodech. Podobně tomu bylo i ve druhé části. Nezastavitelné tempo basketbalistek Natálie Hejkové do poločasu deklasovalo soupeře o 55 bodů.

Nejslabší čtvrtina ZVVZ USK Praha a zároveň nejlepší část Sokola Hradce Králové byla ta třetí. Ani to však nestačilo hostům na zvrat v zápase. Domácí tak zapojili do rotace celou lavičku a všechny hráčky se bodově odvděčily. Obhájkyně titulu dominovaly hlavně na doskoku, když doskočily 75 míčů. Také se jím dařilo lépe nacházet své spoluhráčky, když na svém kontě měly 27 finálních přihrávek.

Zásluhu na vysokém vítězství měla hlavně María Conde s 28 body. Valériane Vukosavljević sice nebyla nejlepší střelkyní zápasu, ale 17 bodů a 12 doskoků z ní činí jedinou hráčku, které v tomto utkání dosáhla na double double. Skvělou práci také odvedla novicka Merritt Hempe. Ta za 20 minut stihla 12 bodů a 7 doskoků.

ZVVZ USK Praha – Sokol Hradec Králové 111:43 (35:9, 30:11, 21:12, 25:11)
Conde 28, Vukosavljević 17 (12 d.), Thomas 13 (8 d., 7 a.), Sklenářová 13, Hempe 12 (7 d.), Jones 7, Halátková 6, Oblak a Wrzesiński po 4,