Měření sil s městským rivalem

19.10.2022
Po návratu Slovanky na palubovky hlavního města se opět oba rivalové utkali v pražském derby. ZVVZ USK Praha zvítězilo jednoznačně a po zdravotních patáliích z úvodu sezony se zdá být opět ve formě.

V prvních 33 vteřinách mohl fanoušek shlédnout celou bodovou škálu, kterou basketbalová pravidla umožňují. Nejdříve se trojkou prosadila domácí Mia Mašić. Chvíli na to proměnila obě šestky basketbalistka ZVVZ USK Praha Valériane Vukosavljević, aby posléze přidala dva body z dvojtaktu. Zanedlouho, za stavu 6:6, se hosté dostali do formy a zastavili se na 41 vstřelených bodech za deset odehraných minut. Ve druhé části se hra vrátila do normálu, Slovanka srovnala s mistryněmi krok, ale na zvrat to nestačilo. Do šaten tak šel ZVVZ USK Praha s náskokem 26 bodů.

Po poločasové přestávce byl tým Natálie Hejkové stále dominantní, ale už ne takovým způsobem, jako v první čtvrtině. I tak se mu dařilo stále navyšovat bodový rozdíl. V poslední části se prosadila dorostenka hájící barvy ZVVZ USK Praha, Karolína Petlanová. Ta na své první body jen tak nezapomene. Ne jen, že přehoupla bodovou hranici přes sto bodů, ale také bude muset upéct nějakou dobrotu do šatny.

Na straně mistrovského celku se podařilo hned šestici hráček nastřílet dvouciferný počet bodů. Nejlepší střelkyní zápasu byla s 28 francouzská křídelnice Valériane Vukosavljević. Přes dvacet bodů se také dostala Tereza Halátková. Za zmínku také stojí 16 bodů Simony Sklenářové, která tak drží v nové sezoně průměr 17 bodů na zápas.

Slovanka – ZVVZ USK Praha 60:105 (18:41, 16:19, 10:19, 16:26)
Vukosavljević 28, Halátková 23, Sklenářová 16 (8 d.), Conde 13, Oblak 12, Wrzesiński 11, Petlanová 2, Vyoralová 0