Nepřesvědčivý začátek, drtivý konec

14.10.2022
Po čtrnácti dnech bez zápasu se konečně basketbalistky ZVVZ USK Praha dočkaly. Po třech odložených utkáních přivítaly na domácí palubovce SBŠ Ostrava. A že to domácí hráčky po herním výpadku nebudou mít lehké, dokázala úvodní čtvrtina. Po té však přišlo probuzení a neprodyšná obrana.

Ostrava, která měla za sebou dva odehrané zápasy, vlétla do utkání neohroženě a brzo se dostala do sedmibodového vedení, které hájila až do čtvrté minuty druhé části. To Mária Conde srovnala stav na 20:20 a ještě získala jeden trestný hod. To byl moment, který nasměroval utkání správným směrem z pohledu domácích. Od této chvíle se začala zavírat pomalu, ale jistě obrana ZVVZ USK Praha.

To se jednoznačně potvrdilo po poločase. SBŠ Ostrava nedokázala najít recept, jak překonat defenzívu domácích a odešla ze třetí čtvrtiny bez vstřeleného bodu. Zato útočné snažení ZVVZ USK Praha po dvou týdnech našlo správnou mušku a zatížilo konto soupeřek 26 body. 16 minut a 39 vteřin trvalo SBŠ Ostrava, aby se bodově prosadila. Z čáry trestného hodu to dokázala Adéla Smutná, nejlepší střelkyně svého týmu. Pro trenérku Natálii Hejkovou to byl impuls, aby do hry pustila tři dorostenky. Své první body v ŽBL tak vstřelily Tereza Jenková zpoza trojkového oblouku a Viktorie Štaflová z trestných hodů.

ZVVZ USK Praha měla nejlepší střelkyni Simonu Sklenářovou, která zasypala ostravský koš 19 body, k nim přidala i 9 doskoků. Hned za ní byla Mária Conde s double double za 17 bodů a 10 doskoků. A Valériane Vukosovaljević s 16 body a 8 doskoky.

ZVVZ USK Praha – SBŠ Ostrava 79:37 (14:20, 23:7, 26:0, 16:10)
Sklenářová 19 (9 d.), Conde 17 (10 d, 5 zisků), Vukosavljević 16 (8 d.), Oblak 8 (8 d.), Šípová 7, Wrzesiński 4, Jenková a Štaflová po 3, Halátková 2, Petlanová 0