Kompletní skupina A

13.10.2022
O tomto týdnu se hrála kvalifikace o poslední volné místo v základní skupině A ženské Euroligy. V srbském Bělehradu se tak střetly rumunské Sepsi, řecký Olympiakos a domácí Crvena Zvezda.

V úterním duelu se střetly Sepsi a Olympiakos. Rumunský celek, který se v přátelských zápasech představil i v hale Královka, celou dobu tahal za kratší konec a odnesl si porážku o 19 bodů. Jestli chtěl pomýšlet na postup, nezbývalo mu nic jiného, než v dalším střetnutí porazit Crvenu Zvezdu.

Sepsi do zápasů vlétlo a ovládlo první půlku o 27 bodů. Domácí sice byli v druhé půli bodově lepší, ale jednalo se jen o kosmetickou úpravu velké ztráty. V tu chvíli byla jasné, o co půjde v posledním zápase kvalifikační skupiny. Olympiakos musí vyhrát, aby měl jistotu postupu. Nebo nesmí prohrát velkým rozdílem.

Crvena Zvezda vstoupila do zápasu se vztyčenou hlavou a v první čtvrtině udržela krok s řeckým sokem. Jenže Olympiakos pomalu přebíral otěže zápasu a domácím odskakoval ve skóre. Od 25. minuty už bylo jasné, že to bude právě řecký tým, který se podívá do skupinové fáze Euroligy. V poslední čtvrtině to byl jednoznačný hřebíček do rakve Crvene Zvezdy, která ve své hale nedokázala ani jednou vyhrát a odešla s další, tentokrát s prohrou o 24 bodů.

Ve skupině B jedno volné místo bere Miškolc, který vyhrál oba své zápasy jednoznačným způsobem. Poslední volné místo v této skupině čeká na Gironu nebo na francouzské ESVBA. To překvapivě v prvním duelu porazilo španělského soupeře o 12 bodů. Odveta je naplánovaná na 19.října.