Sezónu zahajujeme špatným výkonem a porážkou

28.9.2022

USK Praha - HB Basket 57:70

O osudu utkání rozhodla první polovina zápasu. HB zaslouženě bere vítězství. Bez nasazení, bojovnosti – bez obrany, komunikace. Týmu se může nedařit, nemusí mít výkonnostně na tým soupeře, ale prohrávat tím, že budete hráčky prosit, aby šly v nasazení, tak to se u sportu jen tak nevidí. Prohrát můžete, ale s pocitem, že jsme tam nechaly vše. Řešení kdo má hrát, hlídání minut či bodů – pořád je basketbal kolektivním sportem, pokud někdo prioritně řeší tyto věci, měl by jít bojovat někam sám za sebe a dělat individuální sport. Chceme, vycházet z obrany – za první dvě čtvrtiny tam nebylo ani náznakem to, čím se chceme  prezentovat.

V druhé polovině jsme se mírně zvedly. Dostaly jsme se až na 6 bodů od soupeře. Bohužel nás opět zlomilo neproměňování vyložených šancí a tak jsme se navíce nezmohly.

Jsme zklamané přístupem, stydíme se za předvedený výkon, vše co se dělá s hráčkami na trénincích – vše naopak. Jednoduchou, minimální taktiku – nedodržujeme jak z hlediska útoku, tak obrany. Tým je velmi mladý, všichni jsou na stejné startovací čáře, nejsou zde individuality – proto se musíme opírat o týmovost, chemii v týmu, bojovnost, nasazení – zatím se nám to nedaří. Pevně věříme, že si to tým i fanoušci uvědomí a nebudeme individualisti. Potenciál tým rozhodně má.