Lvice prohrály duel s Portugalskem

23.8.2022
České basketbalistky do šestnácti let nezvládly osmifinálovou bitvu podle svých představ. V utkání o nejlepší osmičku nestačily na favorizované Portugalsko, které je porazilo o 19 bodů. Česko si tak zahraje zápasy o 9. až 16. místo. Hned zítra změří síly s Německem.

Lvice vstoupily do utkání velice dobře a dostaly soupeřky pod tlak. Jenže přišla smolná druhá půle první čtvrtiny. V té Portugalsko zaznamenalo třináct bodů v řadě a to bylo nastavení kurzu dnešního zápasu. Po krátké přestávce se Češky vzchopily a dostaly se čtyřbodový dostřel. Jenže lépe hrající Portugalky žádné drama nepřipustily a do šaten šly s patnáctibodovým náskokem.

Richard Fousek a jeho svěřenkyně dělali, co mohli, aby zvrátili stav utkání. Jenže slabá úspěšnost střelby z pole byla pro lépe doskakující soupeřky voda na mlýn. Portugalsko si pohlídalo druhou půlku zápasu a v závěru jen upravilo skóre na 61:80 z pohledu českého týmu.

Česko bodové táhla opět Emílie Brzoňová, tentokrát s osmnácti body. Druhou dvoucifernou střelkyní na české straně byla s deseti body Marie Hamzová. Pro lvice tak může být smůla, že se nikdo nepřidal k jedenácti doskokům Nikoly Večeřové.

Portugalsko – Česko 80:61 (19:12, 21:13, 17:18, 23:18)
Brzoňová 18, Hamzová 10, Večeřová 7 (11 d.), Javanská a Pilařová po 7, Staňková a Kubínová po 5, Holá 2, Bernasová a Bláhová a Kaducová po 0