Češky nestačily na Řecko

7.8.2022
V druhém zápase na evropském šampionátu podlehl výběr Viktora Pruši domácím Řekyním o čtyři body a na turnaji okusil první porážku. Zítra jeho svěřenkyně mají šanci na reparát, když od 20:15 hrají proti Lotyšsku.

Česko ovládlo první čtvrtinu hlavně díky jejím posledním dvěma minutám. Za stavu 14:12 se ofenzíva lvic rozjela a utekla do devítibodového trháku. Tu dirigovala Charlotte Velichová se dvěma úspěšnými trojkami v této části hry. Ve čtvrtině se Řekyně několikrát dotáhly na rozdíl dvou bodů, ale mladé české basketbalistky nedaly svoji kůži zadarmo a vždy dokázaly mírně poodskočit. O poločase tak bylo skóre 41:33 ve prospěch středoevropského týmu.

Lvice po přestávce zvýšily obrátky v ofenzívě a vypracovaly si až šestnáctibodový náskok. Bohužel pro ně přišla smolná závěrečná část, ve které je Řekyně přeskákaly pod oběma koši. Z druhých střel se domácím podařilo značnou ztrátu umazat a Češky najednou přestaly trefovat koš. Před poslední dvouminutovkou tak byl stav vyrovnaný. Tu si však Česko nepohlídalo a prohrálo s domácími 67:71.

Lvice na své straně měly jen dvě dvouciferné střelkyně a to s třiadvaceti body Valentýnu Kadlecovou a s deseti body Charlotte Velichovou. Za zmínku určitě stojí dobrý zápas Luisy Vydrové, která za 20 minut stihla 9 bodů a 7 doskoků.

Česko – Řecko 67:71 (22:13, 19:20, 21:15, 5:23)
Kadlecová 23, Velichová 7, Vydrová 9 (7 d.), Přibylová 8, Brožová 6, Mezihoráková 5, Paurová 4, Klapková 2, Křížová, Soukupová, Staňková a Čechová po 0