Finální skladba týmu

5.8.2022
K osmi již dříve zmíněným jmenům přibude ryze česká osa, která završí finální dvanáctku kádru ZVVZ USK Praha. Tento celek si bude chtít udržet neporazitelnost v české nejvyšší soutěži a také dojít dále než v loňské sezóně, kdy v Eurolize skončil na čtvrtém místě.

Tam kde skončila, chce na svoji hru navázat rozehrávačka Tereza Vyoralová. Ta využila absence Barbory Wrzesińské (Bálintové) a ukázala, že právem patří do nejužšího výběru českých rozehrávaček. Na křídle bude dál působit Veronika Voráčková. Její bodový přínos v posledních dvou sezonách se pohybuje kolem 15 bodů na zápas a patří k základním pilířům týmu.

 

Do poloviny loňské sezóny skvěle hrající Simona Sklenářová narazila na zdravotní potíže, které se podařilo vyřešit. Díky své vůli hrát a zlepšovat se, získala pozvánku do širšího výběru Romany Ptáčkové. Její energie, přehled a skvělá obrana bude mistryním více než k užitku. Českou stopu v týmu ZVVZ USK Praha uzavírá Tereza Halátková. Ta by chtěla získat větší minutáž a zapracovat na zlepšení bodových statistik, které v 1. lize atakují dvoucifernou hranici.