Reprezentační kemp č. 4

2.8.2022
Svěřenkyně Romany Ptáčkové se sešly k dalšímu soustředění před listopadovou kvalifikací na Eurobasket. Po Praze, Nymburce a Trutnově se opět vrátily na Královku. Vypadá to, že kemp na přelomu prázdnin bude, co se týče složení, ten nejsilnější, který lvice absolvovaly.

Trend poznávání hráček a povídání chce zachovat čerstvě stříbrná Romana Ptáčková z evropského šampionátu do dvaceti let. „Cílem je toho vědět o nich co nejvíc, kde se nejlépe cítí na hřišti, v jaké roli se cítí nejlépe v klubu a co můžeme pro ně zlepšit do budoucna. Chceme s nimi pravidelně komunikovat.“ Dodává lodivod českého výběru.

Celý kemp bude zakončen ve čtvrtek a po dni volna se hráčky přesunou do Mariánských lázní na vyhlášení ankety Basketbalista roku. Trůn uvolnila dlouholetá stálice české basketbalové scény a opora ZVVZ USK Praha Kateřina Elhotová. Očekává se tedy velký boj o prvenství v ženské kategorii. Zastoupit by jí mohly bývalé spoluhráčky. Skvělou sezónu měla například Tereza Vyoralová, Veronika Voráčková nebo Veronika Šípová. Ta se v přípravných zápasech proti Polsku pokaždé stala nejlepší střelkyní českého týmu.