Podkošová síla ZVVZ USK Praha

1.8.2022
V minulém článku jsme zmínili čtyři jména, která jsou součástí družstva z Královky. V dnešním pokračovaní se podíváme na jejich další spoluhráčky.

ZVVZ USK Praha nahradilo pod košem Draganu Stanković nizozemskou hráčkou Emes Hof. Stodevadesát centimetrů vysoká pivotka přichází jako bronzová hráčka loňského ročníku Euroligy. Za Avenidu střílela přes 8 bodů a doskakovala přes 5 míčů na utkání v evropské lize. Kolem koše by tak měla být důstojným partnerem Brionně Jones. Americká hráčka bude působit na Letné již čtvrtou sezónu. Podle výkonů z WNBA je možné, že i letos překoná některý rekord nejen v ŽBL, ale i v Eurolize.

V zámoří válí i její spoluhráčka Alyssa Thomas. Ta se stala první hráčkou Connecticut Sun, která získala v americké soutěži triple double za 15 bodů, 12 asistencí a 10 doskoků. Dosáhla ho jako teprve jedenáctá hráčka historie. Její hnací sílu směrem dopředu na evropských palubovkách podpoří i Veronika Šípová. Ta jako nejmladší z pivotek letenského týmu nebude chtít být jen tak do počtu a bude určitě důstojnou konkurencí výše zmíněných spoluhráček.