Skladba týmu v nové sezóně

28.7.2022
První článek ze série představování letenského celku je tady. USK Praha do sezóny 2022/2023 vstupuje jen s malými změnami v kádru. I tak je důležité si shrnout, kdo bude v dresu mistryň působit v nové sezóně.

Stálici v dresu letenských basketbalistek je Teja Oblak. Po jejích parádních výkonech v minulé sezóně zůstává na pozici číslo jedna. A není se čemu divit, v Eurolize měla průměr přes 10 bodů a 5 asistencí na zápas. Na postu rozehrávačky jí bude sekundovat Barbora Wrzesińska (Bálintová). Ta má velkou motivaci předvést své výkony na hřišti, jelikož jí zranění limitovalo ukázat, co umí.

V týmu také zůstává skvělá María Conde, která vloni v obou soutěžích excelovala. V Evropě dokonce s průměrem 17 bodů a 6 doskoků. Za to si vysloužila jmenování do první All-Star pětky celé Euroligy po boku hráček jako je Sabally, nebo své spoluhráčky z Prahy Alyssy Thomas. Prozíravá trenérka Natália Hejková do týmu přivedla navrátivší Valériane Vukosavljević. Ta by mohla rozložit minutovou zátěž španělské křídelnice, nebo pomoci na pozici nižšího pivota a přinést body po vystřídání opor. Loňska opora Basket Landes se tak po dvou letech vrací na Letnou, kde by ráda dotáhla do konce rozdělanou práci a tou je, vyhrát evropský titul.

V dalším díle naší minisérie se podíváme na další hráčky, jež budou usilovat o to samé, jako již výše zmíněná francouzská basketbalistka.