U18 mají za sebou přípravný turnaj

25.7.2022
Do Klatov se sjeli týmy Česka, Srbska, Finska a Izraele, aby si změřily své síly před evropským šampionátem. Domácí lvice se v přípravě dočkaly prvních vítězství a to hned proti účastníkům nadcházejícího vrcholu sezóny.

V pátečním duelu vyběhly svěřenkyně Viktora Pruši proti Srbkám. Zápas byl v první čtvrtině dramatický. Pak ale lvice zpřesnily hru a do poločasu šly s osmibodovým náskokem. Po poločase se Češky střelecky trápily. Srbky převzaly kormidlo a dovedly zápas k vítězství 67:63.

Druhý hrací den si český výběr spravil náladu. Ve vyrovnaném duelu, až ve druhém prodloužení dokázaly urvat vítězství nad Finskem a v přípravě si tak připsaly první vítězství 78:71. O to sladší, že bylo vydřené a zasloužené.

Zápas s Izraelí byl z pohledu vývoje skóre nejlehčí. Po dramatickém úvodním poločase se lvice semkly a v druhé půli rozdrtily svého soupeře. Klíčová byla třetí čtvrtina, kde si domácí hráčky vypracovaly dvouciferné vedení, se kterým soupeřky do konce zápasu už nic nesvedly. Vítězství a hned o 15 bodů (76:61) je dobrá psychická vzpruha před cestou na evropský šampionát do Řecka.