Sklenda v národním dresu

27.6.2022
Simona Sklenářová dlouhou dobu kolaborovala se zraněným kolenem a na konci právě skončené sezóny už pravidelněji nastupovala do zápasů ZVVZ USK Praha. Její usilovná práce v posilovně i na hřišti jí přinesly místo v širším reprezentačním výběru Romany Ptáčkové. Využili jsme příležitosti přátelských zápasů s Polskem a Sklendu jsme vyzpovídali.

Po dlouhé době jsi byla v reprezentačním výběru a poprvé pod novou trenérkou Romanou Ptáčkovou. Co říkáš na prozatímní přípravu?
Tréninky byly založeny spíše na hře 5x5, obraně, přesilových situacích a střelbě. Hodně se běhalo, ale i díky tomu jsme byly dobře fyzicky připravené do zápasů.

O víkendu jste odehrály dva přípravné zápasy proti Polsku a oba jste vyhrály. Jak se ti v nově vznikajícím týmu hrálo a co říkáš na předvedenou hru?
Hodnotím to pozitivně. Jsme rády, že premiéra pod novou trenérkou byla vítězná. Dokázaly jsme se vyrovnat agresivní hře, kterou se Polsko prezentuje. Věděly jsme, že to bude hlavně o defenzívě, což jsme si potvrdily. Díky naší celoplošné obraně jsme získaly hodně míčů a mohly jsme dávat jednoduché koše.

Do listopadových kvalifikačních zápasů zbývá dlouhá doba a reprezentaci čeká ještě několik přípravných kempů. Co od nich očekáváš?
Zatím jsme na každém kempu byly v jiném složení. V srpnu už bychom se měly sejít v plné sestavě a začít se připravovat na kvalifikační zápasy. Očekávám, že se další kempy budou odehrávat v podobném duchu jako nyní, jen se k nám přidá více holek.