Vítej v ZVVZ USK Praha, Emese!

19.5.2022
Basketbalistka Emese Hof posílí v nové sezóně ZVVZ USK Praha. Novopočená mistryně španělské ligy vystřídá pod košem Draganu Stanković, která zamířila do Šoproně. Nizozemská pivotka ze zámořské univerzity v Miami zamířila do Perfumerias Avenidy, kde poslední tři roky patřila k pilířům týmu.

190 centimetrů vysoká hráčka narozená v Utrechtu, odešla sbírat zkušenosti za moře v roce 2015. V Miami pak patřila k důležitým hráčkám s průměrem přes 14 bodů 8 doskoků. Po návratu do Evropy v roce 2019 zamířila do Avenidy. Ve španelské lize nastoupila do 80 utkání, ve kterých jen šestkrát okusila porážku. Šestadvaceti letá Nizozemka letos skončila v Eurolize bronozová, když Avenida porazila ZVVZ USK Praha o 12 bodů.

Ve Španělsku má Emese Hof kolem 10 bodů a 5 doskoků na zápas. V Eurolize má statistiky podobné – 8 bodů a 5 doskoků. Nejvíce se jí daří ovšem v dresu národního týmu. V barvách Oranies dává přes 13 bodů a doskakuje přes 12 míčů za utkání. Když už jsem u reprezentace, tak v té nastupuje Emese od roku 2011, kdy nastoupila do U16 a skončila až v roce 2016 jako dvacetiletá hráčka. V následujícím roce byla součástí seniorského výběru, ve kterém zůstala do dnes.

O tom, že vysoké bodové nástřely nejsou všechno ví i velezkušená trenérka ZVVZ USK Praha Natália Hejková:

„Věřím, že Emese Hof nám pomůže v podkošovém prostoru. Je to hráčka, která hraje trošku jiným způsobem než naše hlavní opory Brionna Jones a Alyssa Thomas. Důležité je také to, že velmi touží hrát za USK Praha a to je pro nás pozitivní. Doufám, že do týmu skvěle zapadne“