Tečka za mládežnickou sezónou

16.5.2022
O víkendu proběhly poslední finálové turnaje mládežnických kategorií a USK Praha na nich nechyběla, konkrétně jejich starší minižákyně a kadetky.

Začněme ale postupně. Vrcholy juniorských kategorií odstartovaly před dvěma týdny. V prvním hracím víkendu měla USK Praha hned tři želízka v ohni. Nejmladší minižákyně se v Děčíně prezentovaly bojovným výkonem, který jím vynesl konečné 6. místo. „Čtrnáctky“ si v Hradci Králové vedly o kousek lépe a po velmi pěkném výkonu si vybojovaly 4. místo. Tento víkend také přinesl zlato. V obou odehraných zápasech USK Praha deklasoval své soupeřky a právem tak vyhrál celou první ligu s pouhými třemi porážkami.

O týden později se v Hradci Králové představily další dvě kategorie USK Praha. Žákyně zaškobrtly v prvním utkání a tak samy sebe připravily o možnost hrát medailové zápasy. V druhém utkání jednoznačně předčily své rivalky a šly do zápasu o 5. místo. Bohužel jim štěstěna nebyla nakloněna a celkově tak skončily na 6. místě. Ve stejnou chvíli bojovaly i holky kategorie U19. První zápas svedly se soupeřem, se kterým měly v sezóně dvě prohry. To však hráčky USK Praha hodily za hlavu. Celý zápas měly ve svých rukách a vybojovaly tak postup do TOP4. V semifinále však narazily na domácí Hradec a ten byl nad jejich síly. V zápase o bronz jím bohužel nevyšla třetí čtvrtina a skončily na 4. místě.

Do posledních bojů vstoupily o tomto víkendu hráčky kategorie U17, a zase v Hradci Králové. V úvodním zápase si poradily proti svým rivalkám z HB Basketu, kdy ovládly hlavně sudé čtvrtiny a postoupily tak mezi nejlepší čtyři týmy. V semifinále narazily na domácí Hradec a ten zase, stejně jako v případě starších spoluhráček, byl lepší a odsunul basketbalistky USK Praha do bojů o bronz. V tom smolně zaspaly začátek utkání, který i přes veškerou snahu, zlepšenou hru a bojovnost nepřetavily ve vítězství. Skončily tak na celkovém čtvrtém místě.To nejlepší na konec. Velkou jízdu sezónou předvedly starší minižákyně. Ty neprohrály ani jeden ze svých celkem 23 utkání a právem zvedly nad hlavu pohár a titul mistryň České republiky.