Základní část končíme na 5. místě.

1.5.2022
dva zápasy = dvě pražská derby = dvě prohry

USK Praha vs. HB Basket Praha - 72:78

V prvním víkendovém zápase jsme se utkali s týmem HB Basket Praha. První poločas nabídnul divákům v hale Královka napínavý průběh. Ani jeden z týmů se nedostal do většího bodového zisku, ale přeci jen měl o trochu navrch hostující tým. Ten se prezentoval agresivní obranou a díky aktivnímu útočnému doskoku vyhrával v poločase rozdílem jednoho bodu. Špatná třetí čtvrtina nás stála výhru v tomto zápase, protože na naší straně bylo hrozně moc nedaných "šoupáků" z podkoše. Celkově jsme sice soupeře donutily k 30 ztrátám!!, ale ty jsme bohužel nedokázaly potrestat košem. 

 USK Praha vs. Tygři Praha - 53:72

V neděli byl naším soupeřem další pražský tým, kterým byli Tygři Praha. Tento tým je považován za největšího adepta na zlatou medaili na blížícím se F8, což ukázal hned v první čtvrtině. Naše hráčky k zápasu nastoupily s velkým respektem a to se projevilo na našem projevu hry. Naprostá dominance pod oběma koši, velmi agresívní obrana na hranici faulu a výborná úspěšnost střelby na straně soupeře = naše prohra v první desetiminutovce v poměru 6:23!! Naše holky se nástupem do druhé čtvrtiny chytly a začalo se jim dařit na obou stranách palubovky. Druhou čtvrtku vyhrály 21:12 a byly jsme zpátky v zápase. I třetí čtvrtina byla z naší strany velmi podařená a zaslouženě jsme v ní zvítězili o 2 body. Před poslední desetiminutovkou tedy nebylo zdaleka nic rozhodnutého. Nicméně my už nedokázaly navázat na předchozí výkony a opět se nám přestalo dařit hlavně v útoku. I přes velmi špatný vstup do zápasu si holky dokázaly, že jsou schopné hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv.  

Tento víkend se nám výsledkově nepodařil, ale alespoň nám ukázal naše nedostatky před Final 8. Za dva týdny tento finálový turnaj pořádá Hradec Králové a my se v prvním zápase potkáme opět s HB Basket Praha. 

Budeme se těšit na vaší podporu !