Startuje Final Four Euroligy

8.4.2022
„Každý je pasuje do role favoritů, ale my jim budeme chtít ukázat, kdo je USK a že to s námi nebudou mít jednoduché,“ hodnotí semifinálový zápas proti Fenerbahce kapitánka ZVVZ USK Praha Teja Oblak. Domácí to podle jejich slov můžou mít i ztížené právě tím, že hala bude vyprodaná a hrát před domácími fanoušky je někdy náročnější.

Dvanáct hráček, které má k dispozici Natália Hejková, se na místě připravují od středy. Kolik z nich dostane příležitost, se uvidí až podle vývoje zápasu. Jak dodává slovinská rozehrávačka: „Už jsme na to zvyklé. Navíc to budou jen dva zápasy a mezi nimi budeme mít den volna. Tělo vydrží dost, když musí. Jsme na to připravené,“.

„V týmu cítím bojovnou atmosféru. Hráčky se těší, až to vypukne. Cítí šanci a to je důležité,“ hecuje své svěřenkyně velezkušená slovenská trenérka Natália Hejková a dodává: „Fenerbahce se snaží Euroligu vyhrát už několik let a pořád nic. Proto chceme ten tlak, který na ně je, využít. S námi se vůbec nepočítá, což je výhoda,“.

ZVVZ USK Praha nastoupí proti Fenerbahce od 19 hodin tuzemského času a zápas můžete sledovat živě na ČT3. O tři hodiny dříve začne semifinálový duel mezi Salamankou a Šoproní. Zápasy o medaile jsou naplánovány na neděli. Utkání o bronz začne ve 13 hodin, finále o tři hodiny později.