Přes KP Brno do finále

1.4.2022
Tři vzájemné zápasy stačily, aby ZVVZ USK Praha v semifinále Renomia ženské basketbalové ligy potvrdily roli favorita a v nejkratším možném čase porazila KP Brno. Ve finále na ně již čeká další brněnský celek. Žabiny Brno zvládlo také semifinálovou sérii bez zaváhání a dá se tedy očekávat zajímavé finále.

Na Královce se vítězství nerodilo snadno, aspoň ne v úvodu zápasu. Až za stavu 6:5 domácí začali navyšovat své vedení. To během první čtvrtiny narostlo až k 19 bodům. Velkou zásluhu na tom měla Brionna Jones. Na tabuli u jejího jména svítily dvouciferný počet bodů. Po krátké přestávce ZVVZ USK Praha dál hrálo svoji hru. Přejit jejich aktivní obranu bylo pro Brno těžké. I to byl jeden z důvodů, proč se skóre navyšovalo. Už během druhé čtvrtiny byly na hřišti všechny hráčky, které Natália Hejková měla dneska k dispozici. Ty všechny jí poděkovaly bodovým přínosem. Stále platilo, že Brionna Jones je nejaktivnější střelec a ještě si doskočila double double.

Útok soupeřek po přestávce nepředstavoval pro ZVVZ USK Praha žádné ohrožení. KP Brno zaznamenalo jen 9 bodů. Za to domácí byli při chuti a znovu nasázeli přes 30 bodů za čtvrtinu a vedli už o 54 bodů. Ani v poslední části nenašli hosté recept, jak aspoň zkorigovat výsledek a ZVVZ USK Praha si tak připsalo jednoznačnou výhru o 65 bodů.

Na konci zápasu se střelecky probudila Dragana Stanković a se 24 body překonala svoji spoluhráčku Brionnu Jones o jediný bod. Americká pivotka také stihla 17 doskoků, z toho 11 útočných. Za tímto duem byla s 18 body María Conde. 17 bodů zapsala Veronika Voráčková, k tomu ještě stihla 8 doskoků a 7 asistencí. Dvouciferný počet bodů zaznamenala i kapitánka Teja Oblak a to 14.

ZVVZ USK Praha – KP Brno 120:55 (35:17, 28:15, 32:9, 25:14)
Stanković 24, Jones 23 (17 d.), Conde 18, Voráčková 17 (8 d., 7 as.) Oblak 14, Halátková 8, Thomas 6 (8 as.), Merhautová a Šípová po 5