Krok od finále

29.3.2022
Semifinálová série Renomia ženské basketbalové ligy mezi ZVVZ USK Praha a KP Brno se přesunula do Prahy. Do dnešního zápasu nastoupily oba týmy v okleštěných sestavách. Na domácí straně doléčují hráčky zranění nebo nechala Natália Hejková odpočívat kapitánku Teju Oblak.

Od úvodního rozskoku bylo jasné, že na hřišti bude dominovat jenom jeden tým. ZVVZ USK Praha těžil hlavně z dobré obrany, ze které pramenily úspěšné rychlé protiútoky. To byla cesta k ovládnutí úvodní půle. Hlavní zásluhu na tom měla María Conde. Ta stihla 17 bodů a 7 asistencí za patnáct minut na hřišti. Její dvouciferný parťák byla s 13 body Tereza Vyoralová. Součet jejich bodů by stačil na pětibodové vedení nad KP Brno.

Hostům po přestávce došli síly a jejich hra se pomalu propadala. ZVVZ USK Praha se celkem snadno dostávalo do zakončení a jejich náskok neustále narůstal. Oproti prvním dvaceti minutám se body rozdělily mezi více hráček a téměř všechny svěřenkyně Natálie Hejkové atakovaly deseti bodovou hranici. V posledním dějství bylo o vítězi rozhodnuto. Čekalo se jenom na finální výsledek. ZVVZ USK Praha zvítězilo 107:46 a vedou v semifinále 2:0. O postupu do finále tak může rozhodnout páteční utkání, které opět bude na Královce. Zápas začne netradičně od 19 hodin.

Dvojice María Conde a Tereza Vyoralová si svoje střelecké hody nenechaly vzít. Španělská křídelnice nastřílela 24 bodů a 11 krát úspěšně asistovala. Druhá jmenovaná se blýskla 19 body. O čtyři body méně stihla Dragana Stanković. Americké duo Brionna Jones a Alyssa Thomas zaznamenaly 11, respektive 10 bodů.

ZVVZ USK Praha – KP Brno 107:46 (29:12, 27:13, 30:9, 21:12)
Conde 24 (11 as.), Vyoralová 19, Stanković 15 (8 d.), Jones 11 (7 d.), Thomas 10 (8 d.), Šípová 9, Žílová 8, Voráčková 7, Halátková 4