Do semifinále vstupuje ZVVZ USK Praha výhrou

26.3.2022
Den po dohrání čtvrtfinálové série odstartovaly hráčky ZVVZ USK Praha i tu semifinálovou. Do cesty se jim postavil celek KP Brno, který po základní části skončil na čtvrtém místě a ve svém prvním kole play off jednou zaškobrtnul proti BLK Slavia.

Sedmnáct hodin měla skupina Natálie Hejkové na odpočinek, než vstoupila do semifinálové série Renomia ženské basketbalové ligy. To se projevilo na výkonu v úvodní polovině zápasu. V té hráčky KP Brna držely na dostřel. I přes dvoucifernou ztrátu v první čtvrtině dokázaly snížit na osm bodů a stále se držely ve hře. Druhá desetiminutovka byla ještě vyrovnanější a tak se po přestávce dal očekávat dramatický zápas.

Opak však byl pravdou. KP Brno po poločase odpadlo v ofenzivní činnosti a do konce zápasu nastřílely pouhých 16 bodů. V porovnání s první čtvrtinou to bylo o jediný bod více. To bylo dáno probuzenou obranou ZVVZ USK Praha, která se našla až po přestávce. Všech 9 hráček, které měla Natália Hejková k dispizici, se v defenzívě činilo. I to byl jeden z důvodů, proč soupeřky v poslední části zaznamenaly jen 6 bodů. To byl základ úspěšného vykročení do semifinálové série.

ZVVZ USK Praha atakoval stobodovou hranici a lví podíl na tom měla Brionna Jones s 39 body. María Conde, které včera bodově stagnovala, dneska zaznamenala 18 bodů. Skvělý počin se podařil Alysse Thomas, která si opět připsala double double. K 11 bodům doskočila 10 obranných a celkem 13 doskoků. Bodově se prosadily všechny hráčky, které vyběhly v modrém dresu na hřiště. To je dobré znamení před nadcházejícími zápasy.

KP Brno – ZVVZ USKP Praha 50:92 (15:23, 19:25, 10:25, 6:19)
Jones 39 (8 d.), Conde 18 (7 d., 7 as.), Thomas 11 (13 d.), Stanković 7, Šípová a Voráčková po 6, Vyoralová 4, Halátková 1