Ostravu porážíme 3:0 na zápasy

25.3.2022
Ve třetím zápase ZVVZ USK Praha poráží SBŠ Ostrava vysoko 121:40 a vítězí ve čtvrtfinále Renomia ženské basketbalové ligy v nejkratším možném čase.

Pražanky vlétly do utkání ve vysokém tempu a po třech minutách vedly jedenáctibodovým rozdílem. Jako v předešlých zápasech se spoléhaly na svoji vynikající obranu a soupeřkám mnoho za úvodní čtvrtinu mnoho nedovolily. Ze skvělé defenzívy se také skvěle útočilo a 25 bodový rozdíl po prvních deseti minutách toho byl důkazem. Bodově nejslabší čtvrtina z pohledu ZVVZ USK Praha byla ta druhá. V té se jim podařilo skórovat „jen“ 25 bodů.  Posledních 8 z nich vstřelila Brionna Jones a do poločasu se šlo za stavu 19:58 z pohledu SBŠ Ostrava.

Po přestávce se obraz hry nijak zásadně nezměnil. ZVVZ USK Praha stále hrálo svoji rychlou hru dopředu založenou na skvělé obraně. Pro ostravský celek tak mnoho prostoru pro skórování nezbývalo. Nejvíce bodů na obou stranách přinesla poslední desetiminutovka. Ani jedné straně to však nepřineslo v této části zápasu nic zásadního. Pro ZVVZ USK Praha je dobrou zprávou, že se po zranění vrátila Dragana Stanković. Před Final Four Euroligy je důležité, že se pomalu sužuje marodka Pražanek.

Po jednadvaceti bodech nastřílela Veronika Voráčková a Brionna Jones. Americká hráčka ještě doskočila 13 míčů. Po zranění navrátivší Dragana Stanković zaznamenal 17 bodů. Kapitánka Teja Oblak připsala 14 bodů, o bod méně Alyssa Thomas. Ta také stihla 10 finálních přihrávek a stejně jako její spoluhráčka z americké reprezentace zaznamenal double double. Veronika Šípová a Tereza Vyoralová také zaznamenaly dvojciferný zápis. 12, respektive 10 bodů připsaly dlouholeté opory ZVVZ USK Praha.

Výsledek zápasu určil dalšího semifinalistu a soupeře pro KP Brno. Oba týmy se rychle dohodly, že se první vzájemný duel uskuteční hned zítra. V moravské metropoli si to zítra od 11 hodin rozdají v prvním zápase v hale Vodova.

SBŠ Ostrava – ZVVZ USK Praha 40:121 (8:33, 11:25, 8:28, 13:35)
Jones 21 (13 d.), Voráčková 21, Stanković 17, Oblak 14, Thomas 13 (10 as., 7 zisků), Šípová 12, Vyoralová 10, Conde 8 (7 as.), Halátková 5