Rozhodne třetí zápas

15.3.2022
Druhé vzájemné měření sil mezi ZVVZ USK Praha a Famila Schio ve čtvrtfinále Euroligy vyznělo lépe pro italský celek. O postupujícím do Final Four tak rozhodne třetí zápas, který se odehraje v pátek od 18 hodin v Praze na Královce.

ZVVZ USK Praha vstoupilo do utkání sebevědomě a po čtyřech odehraných minutách si vypracovalo až pětibodový náskok. Vzápětí bohužel přišel také střelecký výpadek, který znamenal srovnání domácího celku, který si do konce úvodní části vypracoval vedení o pět bodů. Hostujícím hráčkám se nedařilo najít tempo a jejich ztráta narůstala. ZVVZ USK Praha ze 14 bodového vedení Schia dokázala snížit pod dvoucifernou hranici, ale domácí vždy včas zareagovali a znovu si přetáhli jednoduchými koši vedení o deset a více bodů na svou stranu.

Po poločase se družina vedená paní trenérkou Natálií Hejkovou zvedla. Zrychlila přechod z obranné na útočnou půlku a dala pár jednoduchých košů. Jenže domácí ponaučeni z prvního vzájemného střetnutí na Královce se nesložili a stále se drželi na desetibodovém rozdílu. Schio si tři minuty před poslední částí vypracovalo 15 bodový náskok a zdálo se, že je po zápase. Basketbalistky ZVVZ USK Praha se však nevzdaly a v samotném závěru třetí čtvrtiny snížily na hratelný rozdíl devíti bodů. Tam, kde skončil tým ZVVZ USK Praha, navázal i v poslední části. Dobrou obranou a rychlým přechodem do útoku se dostal na dostřel. Schio však v pravý čas odrazilo nápor ZVVZ USK Praha a samo šlo zase do dvouciferného vedení.

Českým mistryním se nedařila střelba. Ze 17 pokusů za tři body se trefily pouze jednou. Celkem se trefily jen čtyřiadvacetkrát ze 74 střel. Na ofenzivní tým je to málo a dneska na to bohužel basketbalistky ZVVZ USK Praha doplatily. Nic na tom nezměnily ani tři double doubly hlavních opor letenského týmu. Nejvíce se dařilo s 18 body Brionně Jones, která přidala ještě 17 doskoků. Její spoluhráčka Alyssa Thomas nastřílela 15 bodů a doskočila 14 míčů. Španělská křídelnice María Conde dala 13 bodů, k tomu doskočila 10 míčů.

Famila Schio – ZVVZ USK Praha 69:56 (18:13, 19:12, 11:14, 21:17)
Jones 18 (17 d.), Thomas 15 (14 d.), Conde 13 (10 d.), Oblak 6 (6 a.), Vyoralová a Hanušová po 0