Nenechaly nic náhodě

11.3.2022
ZVVZ USK Praha vstoupilo do čtvrtfinále Renomia ženské basketbalové ligy vítězně. Na domácí palubovce porazily SBŠ Ostrava hladce 119:56 a se vztyčenou hlavou se tak mohou připravovat do dalších bojů.

Po krátké chvíli na tabuli už svítilo skóre 7:0. Domácí hráčky jednoznačně nastavily kormidlo zápasu k vítězství. Nepříjemná obrana ZVVZ USK Praha inkasovala v první desetiminutovce pouhé tři koše, dvě trojky a jednu šestku. Na víc se hosté nezmohli a rázem to bylo o dvacet bodů. Střelecky se zvedly v druhé části a zasypaly ZVVZ USK Praha 22 body. To se mnoho týmům v letošní sezoně nepovedlo. Domácí však byly v ofenzívě ještě úspěšnější a tak se šlo do šaten za stavu 58:29.

Po poločase Ostrava střelecky zaostávala. Nedařilo se jí proměnit tutové šance. Na opačně straně to bylo o něčem jiném. ZVVZ USK Praha neustále bylo aktivní v útoku a náskok se navýšil až na 42 bodů na konci třetí části. To, co započaly domácí hráčky ve třetí čtvrtině, dokonaly v té poslední. Udržely soupeřky na pouhých jedenácti bodech, zatímco samy zapsaly nejvyšší nástřel v jednotlivých čtvrtinách. Tím vším ovládla skupina kolem Natálie Hejkové úvodní čtvrtfinálový zápas a může se v klidu připravovat na odvetu v euroligovém play off.

Nejlepší střelkyní zápasu byla s 24 body Veronika Voráčková. Během svého pobytu na hřišti stihla ještě 7 finálních asistencí. Alena Hanušová zaznamenala 20 bodů a 7 doskoků. Brionna Jones dnes spíše odpočívala, i tak stihla nastřílet 19 bodů. Po 16 zaznamenaly Veronika Šípová a Teja Oblak. Kapitánka ZVVZ USK Praha přidala k dvoucifernému počtu bodů ještě 9 asistencí. Dařilo se i Tereze Vyoralové, když za 23 minut stihla 12 bodů.

ZVVZ USK Praha – SBŠ Ostrava 119:56 (27:7, 31:22, 29:16, 32:11)
Voráčková 24 (7 a.), Hanušová 20 (7 d.), Jones 19, Oblak 16 (9 a.), Šípová 16, Vyoralová 12, Thomas 6, Halátková 4, Conde 2