Jednoznačné vítězství proti KP

2.3.2022
V dohrávce 16. kola Renomia ženské basketbalové ligy proti sobě nastoupily ZVVZ USK Praha a KP Brno. Hosté o víkendu jen těsně prohráli v Českém poháru a možná proto jejich hra nebyla taková, jak jsme od nich zvyklí.

To se projevilo hlavně v úvodních devíti minutách, kdy dominovala ofenzíva ZVVZ USK Praha a šňůrou 32:0 ovládla jednoznačně první dějství. Pomalý návrat do obrany a jen pět doskočených míčů stálo za ne příliš vydařenou hrou hostů. Za to domácí si zápas užívali, hráli stále ve vysokém tempu a pohodě. Další část přinesla stejnou porci bodů, jen se změnilo jejich rozložení. ZVVV USK Praha se stále dařilo pod oběma koši, když v poločase doskočily 30 míčů, zatímco soupeř pouhých 11. Další faktor, který hrál ve prospěch domácích byl nízký počet ztrát. Za dvacet minut nakupily jen 3, KP Brno 15.

Po poločase hráčky ZVVZ USK Praha dlouho hledaly tempo z první půle. Hra byla na jejich poměry plná ztrát a nepřesností. KP Brno se více soustředilo na doskoky a pod koši se hra vyrovnala. Hostům dost pomohlo, že na hřišti nebyla Brionna Jones, která společně s Alyssou Thomas do té chvíle kralovala ve vymezeném území. Ani to však nepomohlo hostům, aby razantněji zkorigovali stav utkání. To se jim nepovedlo ani v poslední čtvrtině, když za ZVVZ USK Praha hrály jen české hráčky.

Druhou půli sledovala jen z lavičky, ale i tak byla Brionna Jones nejlepší střelkyní zápasu. Na jejich 23 bodů se snažila odpovědět Veronika Voráčková. Jejich 20 bodů však není žádná ostuda. Hned za ní s 18 body byla María Conde. Španělské křídlo k bodům přidalo 7 doskoků 8 asistencí. Kapitánka Teja Oblak nasázela 15 bodů, Alyssa Thomas 12 a Veronika Šípová 10.

ZVVZ USK Praha – KP Brno 109:41 (37:6, 29:13, 18:13, 25:9)
Jones 23, Voráčková 20, Conde 18 (7 d., 8 as.), Oblak 15, Thomas 12 (7 d.), Šípová 10, Hanušová 7, Halátková a Vyoralová po 2