Sedm statečných připisuje výhru

11.2.2022
V dohrávce 14. kola Renomia ženské basketbalové ligy mezi ZVVZ USK Prah a Basket Slovanka nastoupil úřadující mistr bez řady opor. Americké hráčky Brionny Jones a Alyssa Thomas, také srbská pivotka Dragana Stanković do utkání nenastoupily kvůli plnění reprezentačních povinností. I přes absenci velkých hvězd domácí nedopustili žádné drama.

ZVVZ USK Praha vlétl do utkání ofenzivní smrští a po dvou minutách už vedl dvouciferným rozdílem. Po time-outu hostů se prosadila i Slovanka, ale změnu obrazu hry to nepřineslo. Domácí stále hráli aktivně jak v obraně, tak v útoku. Tím si postupně vypracovali až dvacetibodové vedení, které v závěru čtvrtiny Slovanka alespoň opticky umazala. Druhé dějství bylo z pohledu Slovanky to nejlepší. Udržely obhájkyně titulu na dostřel a prohrály čtvrtinu o pouhých 6 bodů a to je opravdu pěkný výkon. A tak se do poločasu šlo za stavu 53:31 z pohledu ZVVZ USK Praha.

Po poločase domácí opět chytli tempo. Jednak výtečnou obranou nepustili soupeřky k zakončení. Jen 6 košů ze hry a dvě šestky zvládla Slovanka ve třetí části. Z obrany vychází útok a ten se ZVVZ USK Praha taky dařil. A když Teja Oblak svoji střelou čtyři minuty před koncem vstřelila stý bod svého týmu, jen to potvrdilo střeleckou pohodu oslabených domácích. ZVVZ USK Praha tak zahájila sérii domácích zápasů výhrou.

Hned čtyři hráčky vedené paní trenérkou Natálií Hejkovou zaznamenaly dvacet a více bodů. Nejvíce jich stihla nastřílet španělské křídlo María Conde. Teja Oblak si připsala double double za 22 bodů a 10 asistencí. Alena Hanušová a Veronika Voráčková se také nemusí stydět za 21, respektive 20 bodů. Skvěle hrající Tereza Vyoralová mohla napodobit svoji kapitánku a připsat si double double. Bohužel k 14 bodům připsala „jen“ 9 doskoků.

ZVVZ USK Praha – Slovanka 113:64 (28:12, 25:19, 28:14, 32:19)
Conde 28, Oblak 22 (10 a.), Hanušová 21 (7 d.), Voráčková 20 (7 d.), Vyoralová 14 (9 d.), Halátková 6, Šípová 2 (8 d.)