Důležité vítězství v Benátkách

1.2.2022
Vyhrát a živit šanci na druhé místo ve skupině A, to byl cíl paní trenérky Natálie Hejkové před zápasem v Benátkách. Tím by si také ZVVZ USK Praha zajistil nejhůře třetí místo. V neprospěch pražského týmu bohužel hrál dlouhý herní výpadek, který byl způsoben odklady tří zápasů, včetně jednoho euroligového.

Na domácí palubovce ZVVZ USK Praha soupeře jednoznačně přehrál a vyhrál o 35 bodů a v každé čtvrtině jasně dominoval. Jenže v Benátkách to bylo jiné. V úvodní desetiminutovce tahal za kratší konec a dokonce prohrával až o 8 bodů. Jenže do další části vstoupil jiný tým a ani ne po dvou minutách bylo srovnáno. Zápas pak byl velice vyrovnaný, až necelé dvě minuty před poločasem se ofenzíva ZVVZ USK Praha znovu probrala a přetáhla vedení na svou stranu a to skoro dvouciferným rozdílem. Velkou zásluhu na tom měla trojice střelkyň Alyssa Thomas, Teja Oblak a Brionna Jones. V součtu zatížily konto Benátek 40 body. Pro Pražanky to také byla psychická vzpruha do druhé půle.

Tam kde ZVVZ USK Praha přestal hrát, tam navázal po poločasové přestávce. Dál drtil soupeře přesnou ofenzívou a náskok stále navyšoval. K výše zmíněné trojici se bodově přidala i María Conde a jednoznačně nasměrovaly svůj tým k vítězství. V poslední části však domácí ještě vytasili drápky a umazali velký kus náskoku. Ani to však nestačilo na zvrat v utkání a tak si ZVVZ USK Praha připsal první vítězství v novém roce a připravil si skvěle pozici před posledním zápasem proti TTT Riga. Toto utkání se odehraje 19. února od 18 hodin na Královce.

Tým ZVVZ USK Praha táhla hlavně Teja Oblak a Alyssa Thomas. Obě si připsaly double double. Slovinská rozehrávačka za 20 bodů a 10 asistencí, americká křídelnice zapsala 17 bodů a 10 doskoků. Nejlepší střelkyní však byla její reprezentační spoluhráčka Brionna Jones s 21 body. Poslední dvoucifernou střelkyní na straně ZVVZ USK Praha byla María Conde se 14 body.

Umana Reyer – ZVVZ USK Praha 75:84 (24:17, 16:31, 15:23, 20:13)
Jones 21 (7 d.), Oblak 20 (10 as.), Thomas 17 (10 d., 8 as.), Conde 14 (7 d.), Bálintová 6, Stanković 4, Vyoralová 2, Voráčková 0