Porážíme Sokol Hradec Králové

22.1.2022
Jednatřicet bodů Brionny Jones pomohlo k vítězství ZVVZ USK Praha v patnáctém kole Renomia ženské basketbalové ligy na půdě Hradce Králové. První a druhý tým loňského ročníku spolu držely krok jen v úvodních minutách, pak se ukázala síla obhájkyň titulu a domácí tak prohráli o 30 bodů.

První čtvrtina nebyla vůbec dobrá ze strany hradeckých Lvic. Obrana ZVVZ USK Praha jim dovolila pouhých 8 bodů. Za to ofenzivní lavina hostů se zastavila na 24 bodech. Při pohledu na zbylé čtvrtiny se dá říct, že by zápas nemusel skončit takovýmto rozdílem. Hosté sice zvolnili tempo, ale Lvice byly i tak adekvátním soupeřem.

 

 

Hradecký tým bodově vedla Kristýna Čuperková. Ta zatížila konto ZVVZ USK Praha 16 body. Na straně Pražanek se na stovkovém nástřelu podílel téměř celý tým a tak není divu, že žádná z hráček pod vedením paní trenérky Natálie Hejkové nezaznamenala například double double. Nejlepší střelkyní zápasu byla Brionna Jones. S jednatřiceti body dorovnal své střelecké maximum z letošní sezóny. Dragana Stanković stihla 12 bodů a poslední dvoucifernou střelkyní na straně ZVVZ USK Praha byla Teja Oblak s 10 body.

Sokol Hradec Králové – ZVVZ USK Praha 65:95 (8:24, 22:31, 19:24, 16:16)
Jones 31 (7 d.), Stanković 12, Oblak 10, Conde 8, Hanušová 7 (7 d.), Bálintová 7, Thomas 6 (7 d.), Voráčková a Vyoralová po 4, Sklenářová a Šípová po 3, Halátková 0