Druhá pozice ve skupině A se vzdálila

19.1.2022
Skvělý vstup do utkání se povedl hráčkám ZVVZ USK Praha. Sérií sedmi bodů v řadě donutily domácí tým k vybrání oddechového času. Pomalu ale jistě se také probudily opory Avenidy, hlavně Kahleah Copper. Ta stihla do poločasu 19 bodů a byla hlavním tahounem svého týmu na cestě do vedení. Nejen díky ní, ale také díky Katie Lou Samuelson byl v 25. minutě stav vyrovnaný a v poločase dokonce hráčky vedené kapitánkou Tejou Oblak prohrávaly o 10 bodů. Na straně hostů držela vztyčený prapor Brionna Jones s 11 body.

Hráčky ZVVZ USK Praha vstoupily do druhé půle stejně dobře, jako vstoupily do zápasu a během krátké chvíle umazaly ztrátu. Když María Conde proměnily po pěti odehraných minutách oba trestné hody, dostal se pražský celek do vedení. V tu chvíli, jako by se svěřenkyně Natálie Hejkové zalekly a jejich hra ztratila koncepci. Toho samozřejmě zkušené domácí hráčky využily a do poslední čtvrtiny šly s dvouciferným vedením. ZVVZ USK Praha se však nechtělo vzdát a dokázalo to vůli po vítězství. Vždyť znova umazaly velkou ztrátu a dostaly se na dostřel. Po úspěšné trojce Teji Oblak to bylo o pouhé dva body. Jenže Avenida znovu přeřadila na vyšší rychlost a po závěrečném klaksonu byly zase ve vedení o 10 bodů.

Tato prohra také znamená, že boj o druhé místo už není v rukou ZVVZ USK Praha. Bude záležet, jak se dohrají zbylé zápasy a to i ty, které odehraje právě Perfumerias Avenida.  Tu čeká povinné vitězství v Szekszárdu, po té zápas s favoritem na trofej Jekatěrinburgem a dohrávka, ve které se utká s BLMA.

V dnešním utkání se ZVVZ USK Praha střelecky dařilo hlavně pivotce Brionně Jones. K jednadvaceti bodům přidala i 10 doskoků. Double double si také připsala její americká spoluhráčka Alyssa Thomas. Ta zaznamenala 17 bodů a 12 doskoků. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi byly Teja Oblak se 14 body a María Conde s 12.

Avenida Perfumerias – ZVVZ USK Praha 85:75 (18:22, 25:11, 23:22, 19:20)
Jones 21 (10 d.), Thomas 17 (12 d.), Oblak 14, Conde 12, Vyoralová 6, Voráčková 3, Stanković 2, Bálintová a Hanušová po 0