Pokus o odplatu nevyšel

12.1.2022
Hráčky ZVVZ USK Praha nastoupily v odvetě na domácí palubovce proti UMMC Jekatěrinburg. Do posledního vzájemného duelu zasáhl sporný moment na konci utkání a z výhry se radoval ruský celek. Podle slov paní trenérky Natálie Hejkové je však pocit křivdy malý motiv k odplatě.

Úvod zápasu však nepřinesl velké střelecké hody. Oba týmy si byly vědomy síly soupeře a nepouštěly se do žádné divočiny. Tomu odpovídá i skóre po prvních deseti minutách, 17:16. Těsné vedení zařídila střelou v poslední vteřině María Conde. Bohužel v druhé čtvrtině soupeř ukázal, co opravdu umí a rychle se ujal vedení. Do poločasu odskočil na osm bodů. Největším oříškem pro domácí byla Jonquel Jones, která za necelých 12 minut na hřišti stihla nastřílet 14 bodů pět krát doskočit.

ZVVZ USK Praha se však nehodlalo vzdát snadno, a na domácí palubovce už vůbec ne. Po koši Veroniky Voráčková po minutě a půl byl stav o pouhých 6 bodů. Pak se dlouho bodový rozdíl ustálil na 8 bodech ve prospěch UMMC Jekatěrinburg. Ke konci čtvrtiny bohužel polevila koncentrace domácích v obraně a soupeř odskočil na patnáctibodový rozdíl před závěrečnou částí. V té ZVVZ USK Praha ještě vystrčila drápky a umazaly půlku náskoku hostů. Bohužel zkušenosti ruského týmu jsou veliké a zápas si pohlídal do poslední vteřiny. I přes třinácti bodovou porážku to byl skvělý zápas ze strany ZVVZ USK Praha, který ukázal, že patří do evropské špičky.

Střelecky táhly domácí hlavně Brionna Jones a María Conde. První jmenovaná to neměla proti ruským věžím lehké a i tak dokázala zaznamenat 19 bodů a 8 asistencí. Španělská hráčka nastřílela o bod méně, ale její dnešní výkon se body měřit nedá. Další dvojcifernou střelkyní na domácí straně byla Teja Oblak s 11 body.

ZVVZ USK Praha – UMMC Jekatěrinburg 77:90 (17:16, 22:31, 11:18, 27:25)
Jones 19 (8 d.), Conde 18, Oblak 11, Bálintová 9, Voráčková 8, Vyoralová 7, Hanušová 3, Stanković 2,