Do nového roku vstupujeme výhrou

7.1.2022
Renomia ženská basketbalová liga se přehoupla do své druhé části, ale utkání mezi ZVVZ USK Praha a BK Strakonice bylo jejich prvním střetnutím v letošní sezóně. Další zajímavostí je, že to byl zápas prvního a posledního týmu tabulky.

Strakonicím se povedla první pětiminutovka, kdy je pouhé dva koše dělily od vyrovnaného stavu. Jenže v tu chvíli jejich ofenzíva přestala fungovat a ZVVZ USK Praha si šňůrou osmnácti bodů vypracovala rozhodující náskok. Podobný obrázek hry byl k vidění i ve druhé části. Domácí i přes veškerou aktivitu nedokázali udolat náporu ZVVZ USK Praha a bodový rozdíl se navýšil do poločasového skóre 30:61 z pohledu Strakonic. Na straně ZVVZ USK Praha se na téměř polovině bodů podílely pivotky Brionna Jones a Dragana Stanković.

Jihočešky po velké přestávce zapomněly z šatny přinést střeleckou mušku. Za celou třetí čtvrtinu zaznamenaly pouhé 2 body a to na zvrat v utkání nestačilo. Na druhé straně hřiště to však do koše padalo o dost více a ZVVZ USK Praha v tu chvíli vedlo o 60 bodů. Rozjeté svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové nastřílely i v poslední části přes třicet bodů a uzavřely střelecký zápis na 126 bodech.

K tomu jim pomohla hlavně šestice hráček, které zaznamenaly přes deset bodů. Střelecky se nejvíce dařilo Brionně Jones s 27 body. Ta si také připsala double double s 11 doskoky. Její španělská spoluhráčka María Conde k 19 bodům stihla ještě 8 doskoků a 7 finálních přihrávek. Za zmínku také stojí 16 bodů Dragany Stanković, které double double utekl o pouhý jeden doskok. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi byly Alena Hanušová, Tereza Vyoralová a Veronika Voráčková. Nutno také podotknout, že všechny hráčky ZVVZ USK Praha se bodově prosadily.

BK Strakonice – ZVVZ USK Praha 45:126 (16:36, 14:25, 2:31, 13:34)
Jones 27 (11 d.), Conde 19 (8 d., 7 a.), Stanković 16 (9 d., 4 zisky), Hanušová 12, Vyoralová 11, Voráčková 10, Oblak a Šípová po 9, Bálintová 7, Sklenářová 4, Halátková 2