USK ukončuje rok 2021 na vítězné vlně

21.12.2021
Desáté kolo ženské Euroligy zavedlo ZVVZ USK Praha do Maďarska, kde se utkalo s posledním týmem skupiny A KSC Szekszárd. Pražanky si vítězstvím pojistily účast v play off a šesti výhrami v řadě uzavírají rok 2021.

ZVVZ USK Praha vlétla na domácí jako tornádo a po sedmi odehraných minutách svítilo na tabuli skóre 19:2 z pohledu hostů. Szekszárd se marně snažil odrážet masivní útočnou snahu Pražanek a tak si před domácím publikem zadělal na ostudu. Velkým tahounem ZVVZ USK Praha v tu chvíli byla španělská hráčka María Conde. Domácí se v druhé části probrali a stáhlo manko na čtrnáctibodový rozdíl. Na to zareagovala paní trenérka Natália Hejková oddechovým časem. V tom si její svěřenkyně srovnaly myšlenky a do poločasu si vypracovaly jednadvacetibodový náskok.

Po poločasové přestávce byl na hřišti zase jeden tým a tím byl ZVVZ USK Praha. To vše způsobilo, že zápas se prakticky dohrával. Paní trenérka Hejková tak mohla pustit na hřiště i děvčata z lavičky. Kdo čekal, že maďarský adept na titul sníží díky tomu bodový rozdíl, ten se mýlil. Skvělou obranu ZVVZ USK Praha nemohli domácí překonat. Osm vstřelených bodů v poslední části jen podtrhlo jejich špatný výkon v dnešním utkání.

Kdo se však prezentoval skvělým výkonem v dnešním utkání je jednoznačně výše zmíněná María Conde. To s 26 body utekl euroligový double double o jeden jediný doskok. Bodově se také dařilo Brionně Jones. Během 27 minut na hřišti stihla zaznamenat 19 bodů. Poslední, kdo se na straně ZVVZ USK Praha prezentovala dvouciferným počtem bodů, je kapitánka Teja Oblak. Jejich 11 bodů a 8 asistencí si také určitě říkalo o zápis ve stylu double double.

KSC Szekszárd – ZVVZ USK Praha 51:89 (7:26, 20:22, 16:22, 8:19)
Conde 26 (9 d.), Jones 19, Oblak 11 (8 a.), Thomas 9, Stanković 8, Voráčková 5, Vyoralová 4, Hanušová 3, Bálintová a Sklenářová po 2