Triple double Alyssy Thomas

18.12.2021
V posledním zápase před Vánoci v Renomia ženské basketbalové lize nastoupily hráčky ZVVZ USK Praha na domácí půdě proti Levharticím Chomutov. Při posledním vzájemném měření sil si Pražanky připsaly jednoznačnou výhru o 45 bodů, dalo se proto očekávat, že to ani tentokrát nebude jiné.

Skóre zápasu otevřela střelou z pod koše Alyssa Thomas už po třech odehraných vteřinách. Ale Levhartice si vzaly úspěšnou trojkou vedení zpátky a do 3. minuty držely nad obhájkyněmi titulu mírné vedení. Pak se role otočily a domácí byly zase na koni. Několikrát se obě družstva přetahovaly o vedení, než si ZVVZ USK Praha vypracovalo dvouciferné vedení na konci první čtvrtiny. Dalších 7 minut trvalo domácím, než se dostaly do vedení o 20 bodů. To bylo způsobené jednak nesoustředěností v obraně, ale také nebojácností Chomutova. Alysse Thomas se v prvním poločase málem podařil mimořádný počin. Od triple double ji dělila jedna asistence a dva doskoky.

Dobrou zprávou pro domácí bylo, že v druhém poločase vyběhla dlouhodobě zraněná Alena Hanušová. V dnešním zápase to bylo o to důležitější, že paní trenérka ZVVZ USK Praha Natália Hejková pošetřila síly Veronice Voráčkové a Maríi Conde a Draganě Stanković. Co Alyssa Thomas započala v prvním poločase, dodělala v půlce třetí čtvrtiny. Po 23 minutách na hřišti si připsala double double za body a asistence. Vzápětí statistiku vylepšila o další dvouciferný zápis v doskocích. V poslední části se nic zásadního nestalo a ZVVZ USK Praha tak dál kraluje ligové tabulce.

Nejlepší střelkyní zápasu byla s 31 body Brionna Jones. Ta si touto cifrou vylepšila letošní maximum. K tomu ještě stihla doskočit 9 míčů. Střeleckou formu také měla kapitánka Teja Oblak. Nejenže trefila stý bod svého týmu, ale celkově zapsala 23 bodů a ještě měla 8 úspěšných asistencí. Čísla Alyssy Thomas se nakonec zastavily na 20 bodech, 13 doskocích a 11 asistencích. Dvouciferné střelkyně na straně ZVVZ USK Praha ještě uzavírá dvojka Barbora Bálintová a Simona Sklenářová. střelecký účet mají shodně na 11 bodech.

ZVVZ USK Praha – Levhartice Chomutov 105:68 (32:22, 30:19, 25:8, 18:19)
Jones 31 (9 d.), Oblak 23 (8 a.), Thomas 20 (13 d., 11 a.), Bálintová a Sklenářová po 11, Vyoralová 3 (9 d., 7 a.), Šípová 3 (8 d.), Hanušová 3, Halátková 0