Znovu porážíme Moskvu

15.12.2021
V posledním domácím zápase Euroligy přivítal před Vánoci ZVVZ USK Praha na Královce MBA Moskva. Při prvním měření sil v letošním ročníku na půdě hostů odcházel do šaten letenský celek více spokojen. Odnesl si z ruské metropole pětadvacetibodové vítězství.

Ovšem úvod zápasu na Královce byl jako na houpačce. Domácí si nejdříve vypracovali devítibodový náskok, o který vzápětí téměř přišli. Na hráčkách ZVVZ USK Praha byla vidět málo vídaná nervozita. Pak se ovšem postupně do tempa dostaly přeci jen hráčky dirigované paní trenérkou Natálií Hejkovou a vedení před druhou čtvrtinou bylo dvouciferné. Kde hráčky z Prahy skončily, tam v další části pokračovaly. Tvrdá obrana a jednoduché body z protiútoků byly zbraní, která MBA Moskva dělala velké problém. V tu chvíli byl na hřišti jen jeden tým a to ZVVZ USK Praha. Tento fakt potvrdilo i jejich vedení v poločase o 27 bodů.

Po přestávce si mohli domácí dovolit prostřídat i zbylé hráčky z lavičky. To trochu rozhodilo rytmus, do kterého se pracně dostávali. Soupeř vycítil příležitost a chytl druhý dech. Poprvé v zápase vyhrál čtvrtinu a to o 6 bodů. To samozřejmě dodalo hostům motivaci a náboj od poslední čtvrtiny. Ta byla velice vyrovnaná a ani jednomu z týmů se nedařilo bodově odskočit. Až ke konci se ZVVZ USK Praha přihlásila o slovo a jednoznačně, o 31 bodů, vyhrálo další zápas v Eurolize.

K páté výhře ZVVZ USK Praha v řadě pomohla hlavně s 25 body Brionna Jones a doskočila ještě 9 míčů. Druhou nejlepší střelkyní na straně domácích byla María Conde. Za ní byla s 13 body Alyssa Thomas. Ta dnes měla i 7 úspěšných asistencí. O bod méně stihla Veronika Voráčková. Dnešní oslavenkyně, Barbora Bálintová, si k narozeninám nadělila 11 bodů a buzzer v poslední vteřině zápasu.

ZVVZ USK Praha – MBA Moskva 92:61 (28:17, 27:11, 14:20, 23:13)
Jones 25 (9 d.), Conde 14, Thomas 13 (7 as.), Voráčková 12 (7 d.), Bálintová 11, Stanković 8, Oblak 5, Vyoralová 4, Sklenřová a Šípová po 0