drtivá výhra v 11. kole ŽBL

12.12.2021
V jedenáctém kole Renomia ženské basketbalové ligy se tým ZVVZ USK Praha vydal ke svému nejvzdálenějšímu soupeři. O třetí adventní neděli jel na půdu SBŠ Ostrava. I bez svých největších hvězd, Alyssy Thomas a Maríi Conde, zdolal severomoravský celek rozdílem 82 bodů a ukázal, že je v dobré herní pohodě.

Dlouhá cesta do Ostravy byla v první čtvrtině znát a hráčky ZVVZ USK Praha dlouho hledaly svůj herní rytmus. Za to domácí chvílema i vedli a z jejich pohledu pouhý osmibodový rozdíl po deseti odehraných minutách byl skvělý výsledek. V druhé části se obhájkyně titulu dostaly do tempa a předváděly svoji agresivní defenzívu. Ta dovolila Ostravě zapsat pouhých 7 bodů, z toho jeden z čáry trestného hodu. Nejen obranou vynikala hra týmu z metropole. Dařilo se jim i v útoku a do poločasu bylo o zápase rozhodnuto. V tu chvíli byl stav utkání 22:56.

ZVVZ USK Praha neztratil apetit ani po patnáctiminutové přestávce. Dokonce chuť skórovat byla ještě větší než v předešlé části a to tak moc, že by tato jediná čtvrtina stačila na vítězství v zápase. Domácí celek byl zralý na ručník. V druhé půli zaznamenali jen 14 bodů a to paní trenérka hostů Natália Hejková vpustila všechny své hráčky minimálně na jednadvacet minut na hřiště.

Brionna Jones si tak ve svém 41. utkání v Renomia ženské basketbalové lize připsala 1000 bod. Nejlepší střelkyní zápasu byla její spoluhráčka Veronika Voráčková s 25 body. K nim ještě doskočila 10 míčů. Double double také zapsala Dragana Stankovič za 19 bodů a 18 doskoků, z toho 13 obranných. K těmto dvouciferným střelkyním se s 21 body přidala Barbora Bálintová a osmnáctibodová Tereza Vyoralová.

SBŠ Ostrava – ZVVZ USK Praha 36:118 (15:23, 7:33, 10:40, 4:22)
Voráčková 25 (10 d.), Bálintová 21, Stanković 19 (18 d.), Jones 18 (7 d.), Vyoralová 18, Sklenářová 9, Šípová 6, Oblak 2