Výrazná odplata

8.12.2021
Stejně jako v české lize začaly v evropské soutěži odvety. ZVVZ USK Praha uvítala v 8. kole BLMA, soupeře, se kterým prohrála úvodní utkání o pouhý bod a to šestkou v poslední vteřině. Od té doby si však hra Pražanek sedla a předvedený výkon nasvědčoval velké pohodě v domácím týmu.

ZVVZ USK Praha vstoupilo do zápasu ve vysokém tempu a ani jednou neprohrávalo. Po úvodním oťukávání si hráčky vedené Natálií Hejkovou začaly pomalu vypracovávat náskok, který po čtyřech odehraných minutách byl už dvouciferný. Ze strany BLMA přicházely drobné korekce, ale na třináctibodovém vedení domácích po první čtvrtině to nic nezměnilo.

Ještě lepší výkon předvedly domácí ve druhé čtvrtině. Získané sebevědomí z první části, agresivní obrana a motivace byl recept, jak překonávat obranu BLMA. Velkou měrou se na tom podílely obě Američanky, Brionna Jones a Alyssa Thomas. Obě shodně do poločasu nastřílely 11 bodů. Druhá jmenovaná k tomu přidala i 7 asistencí.

Vyrovnaná třetí čtvrtina nebyla bohatá na body. ZVVZ USK Praha zůstala pod dvaceti body, což byl jejich nejnižší nástřel v zápase. Za to hosté s 16 body své dnešní maximum. Důležitá však byla poslední desetiminutovka. Hráčky pod taktovkou Natálie Hejkové znovu nastartovaly střelecké hody a do konce zápasu tak navýšily skóre na 35 bodů. Tímto vítězstvím oplatily hořkou porážku z prvního zápasu a to velkým rozdílem.

Utkání se povedlo především Alysse Thomas. S osmnácti body se stala nejlepší střelkyní zápasu a k si jako třešničku připsala jedenáct doskoků, takže další double double v Eurolize. O jedinou asistenci jí utekl vysoko cenění triple double. O bod méně si připsala pivotka Dragana Stanković. Další dvouciferné zápisy mají na svém kontě Brionna Jones a María Conde.

ZVVZ USK Praha – BLMA 89:54 (28:15, 25:11, 15:16, 21:12)
Thomas 18 (11d, 9 a.), Stanković 17, Jones 15 (7 d.), Conde 10, Voráčková 9, Oblak a Vyoralová po 8, Sklenářová 3, Šípová 1, Bálintová 0