Pokračujeme na vítězné vlně

1.12.2021
Do středečního euroligového utkání vstupoval domácí celek jako jednoznačný favorit. Proti němu stál tým, který od Rigy dostal čtrnáctibodový nášup, a ZVVZ USK Praha v Rize vyhrálo o 50 bodů. Jenže utkání na Královce ukázalo, že to tak jednoduché nebude. Aspoň ne od začátku.

ZVVZ USK Praha vedla v úvodu 5:0, posléze i 9:2. Jenže hráčky Benátek nepřijely dát svou kůži zadarmo a rychle stáhly ztrátu na pouhý bod. Domácí našly odpověď a znovu se dostaly do téměř dvouciferného vedení. Znovu se však Benátčanky vzchopily a dostaly se opět na dostřel. Po lehké korekci ve skóre se šlo do krátké přestávky za stavu 25:19. První tři minuty druhé desetiminutovky byly vyrovnané, ani jeden z týmu nezvyšoval náskok, respektive nestahoval manko. Až za stavu 30:25 se ZVVZ USK Praha dostala do herního rytmu a dosáhla dvouciferného vedení.

Jestli se říká, že třetí čtvrtina je nevyzpytatelná, tak dnešní večer byla štěstěna na straně ZVVZ USK Praha. Benátky se stěží prosadily přes rychlou obranu domácích, kteří veškeré chyby trestali jednoduchými koši. Tyto faktory rozhodly o vítězství v tomto utkání. V poslední části ZVVZ USK Praha potvrdilo svoji dominanci a stále drží domácí neporazitelnost.

Skvělý zápas odehrála americká pivotka hájící barvy ZVVZ USK Praha Brionna Jones. Stačí říct 27 bodů, 16 doskoků, z toho 11 útočných a máte MVP zápasu. V dobrém nasazení z posledních zápasů pokračuju Španělka María Conde. Její aktivní obrana činila soupeřkám potíže a ještě zatížila koš hostů 16 body. Dvouciferné střelkyně uzavírá Tereza Vyoralová, která rychle zaznamenala 10 bodů. Italky sice bodově zbrzdily Alyssu Thomas, ta tak nechala vyniknout jinou svoji stránku, a to doskoky. Doskočila 11 míčů.

ZVVZ USK Praha – Umana Reyer 88:53 (25:19, 18:12, 22:12, 23:10)
Jones 27 (16 d, 11 út.d.), Conde 16, Vyoralová 10, Stanković 8 (7 d.), Bálintová 8, Voráčková 7, Šípová 7, Thomas 5 (11 d., 8 as.), Oblak, Halátková a Sklenářová po 0