ZVVZ USK Praha zůstává neporažené

27.11.2021
Dva dosud neporažené týmy proti sobě nastoupily v 9. kole Renomia ženské basketbalové lize. Nutno podotknout, že obě mužstva, jak domácí Žabiny Brno, tak ZVVZ USK Praha, měly za sebou podařený týden na evropských palubovkách. Oba týmy si připsaly vysoké výhry a tak o drama v tomto zápase nebyla nouze.

Tento zápas by se dal bez nadsázky označit za zápas dosavadní sezóny. O herní síle ZVVZ USK Praha není pochyb, ale Žabiny předváděly bojovný výkon. Po devítibodovém odskoku hostů v první čtvrtině domácí ovládly druhou desetiminutovku a dokázaly, že si právem zaslouží být na druhém místě tabulky. Ani bojovně naladěné Brňanky však nedokázaly pod košem zastavit Brionnu Jones. Ta si připsala už během prvních deseti minut dvouciferný počet bodů.

Po poločase bylo na domácích znát, že svou kůži nedají zadarmo a pomalým, ale vytrvalým způsobem stáhly manko na minimum. V pětadvacáté minutě se za stavu 47:47 začínalo od nuly. Jenže právě v tu chvíli se ukázala síla ZVVZ USK Praha. Nejen zkušenost hráček, ale i trenérky Natálie Hejkové, během krátké chvíle otočily dramatické utkání ve svůj prospěch. Během pěti minut si vypracovaly 17 bodový náskok a bylo hotovo. V poslední části svoje vedení ještě navýšily a tak dál zůstávají v letošním ročníku neporaženy.

Na straně ZVVZ USK Praha si hned tři hráčky připsaly double double. Všechny shodně za body a doskoky. Brionna Jones, pilíř dnešního vítězství hostů, se stala střelkyní zápasu s třiceti body, k nim doskočila 11 míčů. Stejný počet doskoků má i její krajanka Alyssa Thomas. Ta stihla během 34 minut na hřišti zapsat 17 bodů. O jeden doskok více stihla Dragana Stankovič, k tomu pomohla svému týmu 15 body. V posledních zápasech skvěle hrající Mária Conde nastřílela v Rosničce 15 bodů a k nim přidala 8 asistencí.

Žabiny Brno – ZVVZ USK Praha 69:91 (16:23, 23:20, 12:25, 18:23)
Jones 30 (11 d.), Thomas (11 d.), Stanković 15 (12 d.), Conde 15 (7 d., 8 as.), Bálintová 8 (7 as.), Voráčková 4, Oblak 2