Drtivé vítězství v 6. kole Euroligy

24.11.2021
ZVVZ USK Praha se po třech týdnech vrátilo do Euroligy a hned na půdu TTT Riga. Domácí sice nebyli favorité, ale padesátibodovou výhru mnoho lidí nečekalo. Také je odstartování předvánoční zápasové štace, která je z pohledu postupu do další části soutěže důležitá.

Zápas v podstatě skončil v úvodní čtvrtině, když ZVVZ USK Praha jedenácti body v řadě přetáhla vedení na svoji stranu. TTT Riga se nemohla po celý zápas popasovat s agresivní vysunutou obranou a tak od úvodu ztrácelo. A navíc si nevěděly rady s Maríí Conde a Alyssou Thomas. Ty si shodně během úvodních deseti minut připsaly po 12 bodech. V další části hráčky pod vedením paní trenérky Natálie Hejkové pokračovaly v precizní obraně, kterou Riga překonala až po devíti minutách střelou za tři body. Za to hosté si hru užívali a sázeli jeden koš za druhým. A tak do druhé půle šli s 34 bodovým vedením.

V třetí čtvrtině se dostavil vzdor domácích. Ty začali umazávat vysoký náskok ZVVZ USK Praha, ale to by nebyly Pražanky, aby se nezmátořily a nevrátily se ke svojí hře. Stejně jako v první části, tak i v té třetí se vrátily do správného rytmu 11 bodovou šňůrou a vedením o 42 bodů. To už měla na svém kontě María Conde 23 bodů, Alyssa Thomas 20 a Brionna Jones 15. V poslední části si ZVVZ USK Praha udržela střelecký nástřel přes 21 bodů a mohli tak slavit první stovku v letošním ročníku ELW. Tu trefila Brionna Jones, která se v klubu pomalu stává odbornicí na překonávání stovkové hranice. ZVVZ USK Praha si tak připsalo důležitou výhru a celkové čtvrtou v letošním ročníku Euroligy.

Hned pětice hráček hostů se dostala přes dvoucifernou hranici. K výše zmíněným svěřenkyním Natálie Hejkové se přidaly ještě Teja Oblak a Dragana Stanković. Srbská pivotka ke svým třinácti bodům doskočila ještě 10 míčů a zapsala si tak double double v Eurolize. Ten bohužel utekl Alysse Thomas o jediný doskok.

TTT Riga – ZVVZ USK Praha 52:103 (12:30, 5:21, 19:27, 16:25)
Conde 25 (8 d.), Jones 22, Thomas 20 (9 d.), Stanković 13 (10 d., 5 bl.), Oblak 10 (8 as.), Vyoralová 5, Sklenářová a Voráčková po 4