Porážíme Trutnov

21.11.2021
Odevzdaný výkon Kara Trutnov rozhodl o jednoznačné a pohodlné výhře ZVVZ USK Praha v severních Čechách. Pražanky tak po osmi kolech stále nenašly přemožitele a jsou psychicky připraveny na středeční euroligový duel proti TTT Riga.

42 bodů domácích na vítězství nestačilo, ale pro Trutnov je to druhý nejlepší výsledek proti obhájkyním titulu v posledních pěti vzájemných duelech. V úvodu to sice nevypadalo na jednoznačný průběh, ale domácím brzo došel dech. Toho ZVVZ USK Praha využilo a po osmi minutách vedlo dvouciferným rozdílem. Druhá čtvrtina se bodově Severočeškám nepovedla. Pouhých pět vstřelených bodů svědčí o skvělé defenzívě hostů. Stejně tak si vedly i v útoku, do kterého Natália Hejková do poločasu protočila skoro všechny hráčky z lavičky. 29 bodů ZVVZ USK Praha ve druhé části ukázalo, že zápas nebude mít dramatickou koncovku.

Ve druhé půli Trutnov vršil jednu chybu za druhou. Na konci zápasu svítilo ve statistikách v kolonce Ztráty číslo 46. Oproti tomu hosté měli 36 zisků a o týmovějším pojetí hry svědčí i 28 asistencí. Střelecky se skvěle po nemoci prezentovala Tereza Vyoralová, která neminula jedinou střelu. Stejnou bilanci má i Simona Sklenářová. Ani tyto výkony nestačily na Brionnu Jones, která se stala nejúspěšnější střelkyní zápasu. K 21 bodům přidala 5 doskoků a 3 zisky. Že na severu Čech byla atmosféra na bodu mrazu, svědčí i 4 rozdané čepice od Dragany Stanković.

Kara Trutnov – ZVVZ USK Praha 42:126 (11:26, 5:29, 14:32, 12:39)
Jones 21, Conde 18, Sklenářová 17 (8 zisků), Stanković 16, Voráčková 14, Halátková a Vyoralová  po 12, Thomas 7 (9 dosk.), Bálintová 7, Oblak 2