Cenná výhra pro ZVVZ USK Praha

2.11.2021
V pátém kole euroligového ročníku 2021/2022 si ZVVZ USK Praha připsala velkou výhru proti dosud neporaženému týmu Perfumerias Avenida. Španělský celek převálcovala právě hráčka z Pyrenejského poloostrova. Nejlepší střelkyní zápasu se stala María Conde s jednadvaceti body.

Na hráčkách ZVVZ USK Praha v úvodních minutách byla znát jistá nervozita. Možná v hlavách měly ještě těsnou porážku z posledního zápasu. Důležité však je, že se dokázaly včas srovnat a přetahovaná v první čtvrtině skončila lépe pro ně. Dobrou zprávou pro paní trenérku Natálii Hejkovou také bylo, že se bodový zápis rozprostřel na všechny hráčky. Dramatická byla i druhá čtvrtina. Salamanka se nedala a vždycky když ZVVZ USK Praha navýšilo bodový rozdíl, našla odpověď a ztrátu umazala. Pod košem jím dost zatápěla Brionna Jones. Na její aktivní hru Avenida marně hledala způsob, jak jí zastavit. V poločase z toho byl stav 39:33.

Salamanka zlepšila doskakování a po chvíli se dotáhla na dostřel. Domácí zareagovali šňůrou deseti bodů a bylo tak před námi nejvyšší vedení v zápase. To se později ukázalo jako zlomový moment celého utkání. Poslední čtvrtina byla z pohledu ZVVZ USK Praha z říše snů. Perfektní práce v obraně nabízela cestu k velkému množství fast breaků. Z toho se domácí dostali až na třicetibodové vedení, se kterým Avenida už nemohla nic udělat. Ke konci došlo ještě ke kosmetické úpravě ve skóre, ale to nemohlo odvrátit první výraznou porážku v tomto euroligovém ročníku pro španělský celek.

Hala Královka tak viděla skvělý výkon Maríe Conde, která ovládla „krále“ střelců. Ale také skvělý výkon kapitánky Teji Oblak s 13 body. Nebo když Alyssa Thomas nedává body, umí být pro tým užitečná jinak. Dneska to potvrdila 11 finálními přihrávkami a 4 zisky. Dragana Stanković rozdala Španělkám krom 9 bodů, také 4 čepice. A to nemluvě o 15 bodech Brionny Jones.

ZVVZ USK Praha – Perfumerias Avenida 80:55 (21:18, 18:15, 19:13, 22:9)
Conde 21, Jones 15, Oblak 13, Stanković 9 (4 bloky), Thomas 8 (8 d., 11 as., 4 zisky), Bálintová 8, Voráčková 6 (4 zisky)